Elkapkodják a Samsung új csúcsmobilját

Vágólapra másolva!
27 nap alatt 10 millió eladott Galaxy S4! Csúcsteljesítmény az okostelefonok piacát uraló Samsungtól, főleg annak függvényében, hogy a legutóbbi nagy durranást jelentő S3-asnál 50 napot kellett várni a bűvös határ átlépésére. Alaposan fel van tehát adva a lecke az Appe számára, mely vélhetően csak szeptemberben jelentheti be az 5S-t.
Vágólapra másolva!

Még egy hónapot sem kellett várni a Samsung legújabb csodatelefonja, a Galaxy S4-es bemutatása óta, és máris átlépte a bűvös 10 milliós eladást. A Galaxy S4 egyébként 27 nap alatt lépte át a 10 milliós határt, míg az előd Galaxy S3-nak 50 napra volt ehhez szüksége, ami nagy javulásnak tekinthető. A 27 nap nagyon erősnek számít a 10 milliós eladás tekintetében, amihez hasonló teljesítményt csak az Apple képes nyújtani, melynek legutóbbi iPhone 5 készülékét 3 nap alatt 5 milliós darabszámban értékesítették.

Forrás: [origo]

A Samsung ekkora lökéssel vélhetően tovább növeli majd piaci részesedését az okostelefonok körében, ahol már jelenleg is vezető szerepet tölt be 31,7 százalékával. Az Apple csak a második helyet foglalja el a 17,3 százalékkal, míg az LG 4,7 százalékkal a harmadik, derült ki a Bloomberg Industries és az IDC adatai alapján.

Ami viszont különösen fontos a Samsung számára, hogy az árbevétel területén még az Apple az első helyezett, mely 31,8 százalékát realizálja a globális okostelefon-eladásoknak. A Galaxy S4 azonban nem egy olcsó kütyü, így a Samsung komoly bevételekre tehet szert, és növelheti forgalom-arányos részesedését is.

Bár a Samsung számára egyértelműen pozitív a készülék fogadtatása a vásárlók részéről, az Apple már kevésbé örülhet ennek, azonban ennek ellenére is 0,8 százalékos pluszban jár.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]