Leépítések a rezsicsökkentés miatt

Vágólapra másolva!
Magasabb juttatást kap, ezért önként távozik a dél-magyarországi áramszolgáltatótól közel kétszáz dolgozó. Az EDF Démász közleményében azt írta, részben a rezsicsökkentés miatt kell meghúznia a nadrágszíjat.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint két hullámban 198 nyolcórás állásnak megfelelő munkahely szűnik meg az EDF Démásznál, a dolgozók önként távoznak a cégtől, így az áramszolgáltató magasabb juttatást kínál, mint amennyit a törvény elbocsátáskor előír - írja a szerdai Délmagyarország.

Nagy Sándor, a Démász Szakszervezet elnöke a napilapnak elmondta, hogy életkor és a ledolgozott évek száma szerint is vegyes a távozók tábora, a tervezettnél valamivel többen, nagyjából 220-an jelentkeztek. Az önként távozók a jogszabályokban rögzítettnél magasabb végkielégítést, ezen felül átképzési, áttelepülési és elhelyezkedési támogatást kapnak.

Az EDF Démász kommunikációs csoportja a lappal azt közölte, hogy a társaságnak, akárcsak a többi szolgáltatónak, szembe kell néznie a szabályozási és adózási rendszer változásának kettős terhével. Miközben az új árszabályozás szerint 10 százalékkal csökkennek a lakossági fogyasztói árak, új elemként megjelent a közműadó, illetve az energiaszolgáltatók társasági adója is 50 százalékra emelkedett a 31 százalékos Robin Hood-adóval együtt.

Az adó- és tarifaváltozások együttes hatása miatt az EDF Démász szigorú költségoptimalizálásra kényszerül, így nemcsak beruházási, hanem működési költségeit is csökkentenie kell.