Vágólapra másolva!
Eladná a többek között a MinDig TV-t is üzemeltető hazai műsorszóró vállalatot a francia tulajdonosa. Az Antenna Hungária Zrt. lehetséges vevői között a hírek szerint az állam is ott lehet.
Vágólapra másolva!

Eladó az Antenna Hungária (AH) Zrt., és szakmai körökben arról is hallani, hogy esetleg az állam, illetve valamely állami cég számára is érdekes lehet - írja napi Gazdaság.

A hazai műsorszóró társaság egykor állami tulajdonban volt, de 2005-ben többségi részesedését eladták, jelenleg a francia TDF SA a fő tulajdonosa. A napilap értesülése szerint a franciák most eladni készülnek a céget, és a lehetséges vevők között felmerült az állam, vagy egy állami tulajdonú társaság is.

Az AH-val az állam beléphetne az elektronikus tartalomtovábbítás piacára és erősíthetné jelenlétét a távközlésben is. A főleg műsorszórással foglalkozó társaságnak jelenleg 350 ezer olyan MinDig TV felhasználója van, aki nem fizet a vételért, de csaknem 100 ezer előfizetővel is rendelkezik. Szerepe az analóg műsorszórás küszöbön álló digitalizálásával várhatóan erősödni fog.