Egy üres bankot vehet meg az OTP

Vágólapra másolva!
Az OTP Csányi Sándor által említett két felvásárlási célpontja közül a Credigen Bank lesz az első, amelynek megvételét bejelenti az OTP - értesült a Portfolio.hu. A kisbank francia tulajdonosai 2010-ben döntötték el, hogy kivonulnak, egy ideje nem is nyújtanak hitelt Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A Sofinco S.A. tulajdonában álló, közvetett módon a francia Crédit Agricole érdekeltségébe tartozó Credigen Bank 1998 óta működik Magyarországon, de egy ideje szinte semmit nem csinál. A tulajdonosok 2010-ben határoztak úgy, hogy kivonulnak az országból, a hitelportfólió nagy részét és a bank 16 ezer ügyfelét ennek megfelelően a Budapest Bank vette át az idén év elején, így a bank gyakorlatilag üres - írja a Portfolio.hu, amely szerint az OTP általi felvásárlás lényegi része mára befejeződött, és a tranzakciót a közeljövőben be is jelenthetik.

A lap értesülései szerint az OTP az akvizíciót követően az agrárfinanszírozási tevékenységének erősítésére szeretné felhasználni a bankot. A vásárlással megspórolhatja az alapításhoz kapcsolódó költségeket és az adminisztrációt.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az Inforádiónak adott interjújában azt mondta, hogy a bankcsoport a közeljövőben két magyarországi bank felvásárlását is tervezi. Az [origo]-nak adott korábbi interjújában nem erősítette meg, hogy ezek egyike az MKB Bank lenne, de értesüléseink szerint a bajor tulajdonú nagybankkal előrehaladott tárgyalásokat folytat. Az MKB Bank ezt pénteken cáfolta.