6 hónap alatt keresett 1 milliárd dollárt a guru

Vágólapra másolva!
Kicsit több mint 6 hónap leforgása alatt 1 milliárd dollárnyi - egyelőre nem realizált - nyeresége van az aktivista milliárdos befektetőnek Carl Icahnnek a Netflix részvényeken. A guru még tavaly 58 dolláros áron vásárolt részvényeket és opciókat, a papír pedig a héten pedig 250 dollár körül is járt.
Vágólapra másolva!

Újabb sikeres befektetés kerülhet az aktivista, milliárdos befektető Carl Icahn neve mellé. Icahn ugyanis tavaly ősszel 58 dolláros árszinteken vásárolt 10 százalékos részesedést a Netflixből opciókon és a részvényeken keresztül. A Bloomberg értesülései szerint közel 170 millió dollárt költött a tranzakcióra Icahn. Az akkori bejelentésre 14 százalékot ugrott a részvény.

A Wall Street Journal pedig a héten arról számolt be, hogy Icahn nem realizált nyeresége a Netflix befektetésen 1 milliárd dollár fölé emelkedett kalkulációik szerint nagyjából hat hónap leforgása alatt. A milliárdos ráadásul még egy részvényt sem adott el a társaságból, továbbra is bízik abban, hogy jól fog teljesíteni a papír.

Az Icahn Enterprisest is igazgató David Schechter a Wall Street Journalnak elmondta, hogy a Netflix felhasználószámának a növekedésébe bíznak, ami majd tovább növelheti a részvénnyel kapcsolatos optimizmust.

Icahn azután döntött a befektetése mellett, miután találkozott a Netflix alapítójával és vezérigazgatójával, Reed Hastings-szel, akinek sikerült meggyőznie a milliárdost a társaság által nyújtott szolgáltatásokról.

Netflix heti grafikon (Nasdaq)

Forrás: [origo]