Vágólapra másolva!
Nem tudta tartani a lépést a magyar tőzsde európai társaival, habár minimális pluszban zárt a BUX, elsősorban a Magyar Telekomnak köszönhetően, amit zárásra megint 1,6 százalékos pluszba rántottak. A forint egész nap pihent, és csak kisebb elmozdulásokat produkált, folyamatosan 291 körül ingadozott az euróval szembeni árfolyam.Az USA-ban a vártnál jobb fogyasztói bizalom sokat javított a befektetők hangulatán, a vezető indexek 0,3-0,4 százalékos pluszban mozognak.Nyugat-Európában meglehetősen eseménytelen nappal zárult a hosszú hétvége előtti utolsó kereskedési nap, de az indexek szép pluszokban állnak, amit elsősorban az autógyártók jó teljesítményének köszönhetnek.
Vágólapra másolva!

Újra felhúzták a Magyar Telekomot zárásra

A hazai tőzsde is pluszban zárta a napot, habár a BUX minimálisan tudott emelkedni, ezzel lemaradt európai társaitól, egyedül csak a cseh index teljesített rosszabbul.

Forrás: [origo]

A budapesti börzét nem volt túl acélos a forgalom, így a blue-chipek sem mozdultak túlságosan. Az OTP 0,6 százalékos mínuszban zárt, de az Egis is csak minimálisat tudott megtartani napközbeni pluszából, és végül 0,1 százalékos erősödéssel zárt. A Magyar Telekom ellenben 1,6 százalékot drágult, ezzel már áttörve a 360 forintos szintet is, ez már a második egymást követő nap, hogy zárásra került komolyabb pluszba a telekompapír.

Forrás: [origo]

Komótosan mozgott ma a Mol, az olajpapír végül 0,3 százalékos drágulással zárt, míg a Richter 0,6 százalékkal haladt lefelé.

A Magyar Telekom árfolyama (BÉT)

Forrás: [origo]

Szinte biztos, hogy az OTP felvásárolja az MKB Bankot, állítja az Origo.hu, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A tárgyalások előrehaladott stádiumban vannak, továbbá az Origo szerint nem arról folynak az egyeztetések, hogy mennyit adjon az OTP, hanem, hogy a Bayerische Landesbank, az MKB anyavállalata mennyit fizessen az OTP-nek. A befektetőket nem mozgatta meg az értesülés, hiszen alacsony forgalom mellett kisebb mínuszban zárt a bankpapír.

A kispapírok közül ma az ANY Biztonsági Nyomda tegnapi záróárán fejezte be a kereskedést, miután csütörtöki gyorsjelentését követően is 3,1 százalékkal került feljebb. A szintén csütörtökön jelentő CIG Pannónia viszont 3,8 százalékkal esett, a Rába pedig 1,4 százalékos mínusszal korrigálta tegnapi 4 százalék feletti megugrását.

A forint sem volt túl élettel teli a hosszú hétvége előtti utolsó kereskedési napon, az euróval szembeni árfolyam lényegében a 290 körül ingadozott, nap végén éppen alatta tartózkodik. A dollár/forint keresztárfolyam 226,7-nél, míg a svájci frankkal szembeni jegyzések 233,1-nél ingadoznak.

Az EUR/HUF árfolyama

Forrás: [origo]

Kipihenték magukat tegnap az amerikai indexek

Újra hegyet másznak az indexek Amerikában, úgy tűnik a tegnapi rossz hangulat hamar elillant. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a vártnál lényegesen jobb lett a Michigani fogyasztói bizalmi index. A mutató 83,7 pontra emelkedett a várakozásokban szereplő 77,5 ponttal szemben, ami öt éve nem látott magas értéknek számít.

Forrás: [origo]

A kedvező hírekre az S&P 500 az 1660-as szintet ostromolhatja, míg a Dow Jones a 15 300-at próbálhatja megugrani.

Az S&P 500 szektorai közül 3 gyengül, míg az ipar és a pénzügy 0,8 százalékkal megy felfelé.

Forrás: [origo]

1,36-ról 1,34-re csökkentette a Goldman Sachs a háromhavi EURUSD prognózisát, míg a hathónaposat 1,4-ről 1,37-re. Jelenleg az árfolyam viszont jóval alacsonyabb szinten, 1,28-1,29 körül mozog.

Az EUR/USD árfolyama

Forrás: [origo]

Módosított a Goldman Sachs a háromhónapos USDJPY várakozásán is, 102-ről 105-re emelte a prognózist. 12 hónapos időtávon pedig 110-is elérheti a devizapár, szemben a korábbi előrejelzésben szereplő 105-tel szemben.

1 milliárd dollárért megvásárolhatja az Adweek információi szerint a Yahoo! a Tumblr-t. Az értesüléseket azonban egyik cég sem erősítette meg.

2,7 százalékos mínuszban van ma a JC Penney, miután a kiskereskedelmi cég az elemzői konszenzushoz képest rosszabb negyedéves számokkal rukkolt elő

Szépen zárják a hetet Európában az indexek

Európára is jó hatással volt a kedvező makroadat, így az indexek még tudták növelni nap közepi pluszaikat. A német DAX is csúcsok közelében mozog, de szerte Nyugat-Európában 0,3-0,8 százalékos emelkedések láthatók a nap vége felé.

Forrás: [origo]

Kiemelkedően jól teljesítenek ma az európai autógyártók, 2-4 százalékos pluszok sem ritkák, de a Peugeot például 9 százalékot ugrott, a Daimler 4,5 százalékkal, míg a Renault 3,5 százalékkal száguld felfelé. A ma reggel megjelent európai autóértékesítési adat segíti a szektort.

A Peugeot árfolyama (Párizs)

Forrás: [origo]

10,47 százalékra emelkedett a rossz hitelek nagysága március során Spanyolországban a spanyol jegybank adatai szerint. Februárban még csak 10,39 százalékon állt a mutató.