Ma jön az ajánlat a Shopline részvényekre

Vágólapra másolva!
Újabb bejelentés jöhet ma a Shopline és a Libri összeolvadásával kapcsolatosan, miután a BÉT ma 9 óra 57 perckor felfüggesztette a Shopline részvények kereskedését a társaság várható tájékoztatása miatt.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztették a Shopline részvényeinek kereskedését, miután a korábban Bookline néven futó társaság tájékoztatta a BÉT-et, hogy olyan bejelentést kíván ma tenni, amivel jelentősen befolyásolhatja a részvények árfolyamát. A BÉT a kereskedést 9 óra 57 perctől a tőzsdenap hátralévő részére függesztette fel.

Starcz Ákos, a Shopline Nyrt elnök-vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak adott interjújában kiemelte: "információk szerint az SQ Invest a mai napon nyújtja be nyilvános vételi ajánlatát a Felügyelethez, ezért is kértük a részvények mai felfüggesztését". Ezzel együtt Starcz megjegyezte, a Versenyhivatali eljárás előreláthatóan csak a nyár folyamán zárul majd le, jogilag a tranzakció akkor lesz zárható.

Ahogyan arról az Investor.hu hasábjain beszámoltunk, Két társaság úgy olvadna össze, hogy a Shopline jelenlegi nagytulajdonosa, a CEMP átadja 67,7 százaléknyi Shopline részvényét a Libri jelenlegi tulajdonosának, az SQ Investnek. Ezt követően tehát a Shopline-ban a CEMP 27,31 százalékos részesedést fog megtartani, vagyis az SQ Invest lesz a továbbra is tőzsdén maradó Shopline új nagytulajdonosa.

A minimum ajánlat megtételekor az előírásnak megfelelően három tényezőt szokás megvizsgálni . Szükség van az egy részvényre jutó könyv szerinti értékre, az elmúlt 180 naptári napos forgalommal súlyozott átlagárra és az elmúlt 360 naptári napos forgalommal súlyozott átlagárra. Ezen három közül kell a legnagyobbat kiválasztani, melytől nem lehet alacsonyabb a felvásárlási ár. Ezek közül pedig a legutolsó, tehát az elmúlt 360 naptári napos forgalommal súlyozott átlaga a legnagyobb, ami 525 forint. Ez elmarad a legutóbbi 626 forintos piaci ártól.