Egis célárat emelt a Jefferies

Vágólapra másolva!
24 600 forintra emelte az Egis részvényére számított célárfolyamát a Jefferies elemzője 23 300 forintról, ami közel 30 százalékkal felülmúlja a legutóbbi záróárat. Ezen kívül a szakértő fenntartotta vételi ajánlását is a gyógyszerpapírra.
Vágólapra másolva!

Megerősítette még márciusban megfogalmazott vételi ajánlását a Jefferies elemzője az Egisre, ráadásul a gyógyszerpapír célárfolymát 24 600 forintra emelte 23 300 forintról. A szakértő már nem először lép hasonlót idén, ugyanis két hónapja is egy nagyobb céláremelést eszközölt.

Forrás: [origo]

Bizonyára nagy szerepe volt a Jefferies döntésében, hogy a gyógyszergyár héten megjelenő gyorsjelentése jókora pozitív meglepetést okozott a profit terén. Továbbá az elemzői sajtótájékoztatón a vállalat menedzsmentje megerősítette korábbi terveit a jelenlegi üzltei évvel kapcsolatban. Ennek nyomai egyébként az Egis árfolyamában is nyomon követhetőek, két nap alatt ugyanis jelentős növekedést produkált a gyógyszerpapír. Árfolyama azonban még így is nagyobb, 28 százalékos növekedési potenciált rejt, ha a tegnapi záróárfolyamot a Jefferies célárához viszonyítjuk.

Az Egis árfolyama

Forrás: [origo]