Sietni kell az adóbevallással

Vágólapra másolva!
Az érintettek több, mint fele, körülbelül 600 ezer Közép-Magyarországon élő magánszemély nem tett még eleget személyi jövedelemadó-bevallásának a hét közepéig - közölte a NAV illetékes főigazgatósága az MTI-vel. A határidő hivatalosan május 20., de az idén a hosszú hétvége miatt május 21., kedd.
Vágólapra másolva!

Az adóhatóság tájékoztatása szerint bár a budapesti ügyfélszolgálatok már a héten is hosszított ügyfélfogadási idővel várják a magánszemély bevallókat, a forgalomból úgy tűnik, május 21-én, a határidő lejártakor hosszas sorban állásra lehet majd számítani. A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságához a hét közepéig csupán 537 ezer elszámolás érkezett be.

A visszaigényelhető adót, járulékot a bevallás benyújtásától számított 30 napon belül kaphatják meg az adózók, ha pedig még valakinek fizetnie kell az adóhatóság felé, azt május 21-éig kell megtennie. Az utolsó napon (a hosszú hétvégét követően, május 21-én) várható sorban állás elkerülhető, ha az érintettek a NAV programjával elkészített bevallást az ügyfélkapun keresztül, elektronikusan küldik meg az adóigazgatóságnak - írta közleményében az adóhivatal.