A T-Systems kimozdítaná a cégeket

Vágólapra másolva!
A T-Systemes kampányt indít annak érdekében, hogy minél több vállalkozó ismerje fel a vállalati mobilitásban rejlő lehetőségeket.
Vágólapra másolva!

Az okoskészülékek előretörésével és a kiemelkedő sávszélességet kínáló 4G-hálózat kiépülésével a magyarországi cégek előtt korábban nem látott mértékű vállalati mobilitás felé nyílt meg az út. A megfelelő alkalmazások igénybe vételével jelentősen növelhető bármely cég költséghatékonysága. A magyar cégek versenyképességének növelése érdekében a T-Systems Magyarország május 15-étől dedikált vállalatimobilitás-kampányt és honlapot indít.

A Budapesten immár 99 százalékos lefedettséget kínáló, és az ország egész területén dinamikusan épülő 4G-hálózat korábban nem látott lehetőséget kínál a vállalati mobilitás megteremtésére: a nagy sávszélesség révén a cég minden munkatársa helyhez kötöttség nélkül végezhet olyan tevékenységeket, amelyeket korábban csak vezetékes szolgáltatás tudott biztosítani.

„A 2013-as év vízválasztó lehet a vállalatoknak szóló infokommunikációs szolgáltatások terén. A nagy sávszélességű mobilitás és az ennek köszönhető élményszerű működés ugyanis számtalan olyan iparági megoldást hoz magával, amelyek javítják a hatékonyságot és megkönnyítik a kapcsolattartást” – hangsúlyozza Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója.


A vállalatok mobilizálódása globális szinten már zajlik. Két éven belül 7,5 milliárd darabra szökik fel a 802.11n szabványú mobil kommunikációs eszközök száma az ABI Research kutatóintézet szerint, és ugyanebben az időszakban 1,2 milliárd okostelefon kerül a globális piacokra. A készülék-eladásokon túl az azokon futó applikációk számában is robbanásszerű a növekedés: 2015-re globális szinten immár négyszer annyi mobilalkalmazást fejlesztenek majd, mint hagyományos PC-re szánt szoftvert.

Kutatások szerint jelenleg a vállalati tabletek használatában 69 százalék a levelezés, 67 százalék a távmunka aránya. A vállalati mobilitás azonban ennél jóval többről szól.


„A dashboard-alkalmazások segítségével a vállalat döntéshozói bármikor, bárhol naprakész információkkal rendelkezhetnek a cég teljes működéséről – pénzügyi, biztonsági vagy akár IT-rendszerek státuszáról -, ezek áttekintését könnyen kezelhető felületek, grafikonok, ábrák segítik” – emeli ki Borbás Sándor, a T-Systems Magyarország vállalatimobilitás-szakértője.


„Az értékesítés, marketing, szolgáltatásmenedzsment területén pedig automatizált üzleti folyamatok, fejlett csoportmunka eszközök és jelentések támogatják a terepen dolgozó értékesítők, a távolról bejelentkező ügyfélszolgálatosok vagy a vezetők munkáját.” – teszi hozzá.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.