Magára talált a forint

Vágólapra másolva!
Harmadik napja mutatott gyengülést a forint az euróval szemben délelőtt. Az árfolyam már a 296-os szintet is célba vette, ám a javuló hangulatnak köszönhetően ismét erősödésnek indult a hazai deviza és jelenleg már 294 közelében ingadozik az árfolyam.
Vágólapra másolva!

16:16 - Magára talált a forint

A javuló piaci hangulatnak köszönhetően a forint is jobban teljesít. Az euró ellenében az árfolyam eltávolodott a 296 közeli szintekről, sőt, egészen 294 közelébe erősödött a forint.

Az EURHUF napi grafikonja

Forrás: [origo]

A hónap első felében a forint bizonyult a legerősebb devizának a régióban. Amíg a korona, a zloty és a lej egyaránt gyengült, vagy legalább is stagnált az euróval szemben, addig a forint 1,7 százalékot erősödött.

Forrás: [origo]

11:14 - 296 felé tart a forint

Tovább folytatódott a forint gyengülése az euróval szemben, az árfolyam már a 295,5-ös szint felett jár késő délelőtt. A gyengülésben akár az is szerepet játszhat, hogy a Fitch szerint a kormány hiába hozza majd vélhetően meg a szükséges intézkedéseket a költségvetési hiány 3 százalék alatt való tartása érdekében elképzelhető, hogy az unió még így sem szünteti meg Magyarország ellen a túlzottdeficit-eljárást.

Ma egy fontosabb makrogazdasági adat látott napvilágot, mégpedig az áprilisi infláció. Az év negyedik hónapjában a fogyasztói árindex 1,7 százalékos emelkedést mutat, ami 1974 óta júniusa óta a legalacsonyabb értéknek felel meg, sőt, még a Bloomberg 1,8 százalékos elemzői konsznezusánál is kedvezőbb adat. Az előző hónapban még 2,2 százalékos inflációról számolt be a KSH. Az újabb mélypontnak köszönhetően nőtt az esélye, hogy a monetáris tanács tovább vágja a már jelenleg is történelmi mélypontján lévő 4,75 százalékos alapkamatot az elemzők szerint.

Az EURHUF grafikonja

Forrás: [origo]