Az FHB és a Posta megvenné a Díjbeszedőt

Vágólapra másolva!
Nyáron a Spéder Zoltán vezette FHB Bank és a Magyar Posta megveheti a Díjbeszedő Holdingot.
Vágólapra másolva!

Az FHB Jelzálogbank Nyrt és a Magyar Posta meg kívánják vásárolni a Díjbeszedő Holding Zrt.-t, derül ki a Posta által kiadott közleményből. A végleges szerződést nyáron szeretnék aláírni a felek, miután átvilágítják a DBH-t és leányvállalatait.

Az ügy előzménye, hogy a Spéder Zoltán vezette FHB április végén szándéknyilatkozatot írt alá a DBH-vel arra, hogy megveszi a közüzemi számlákkal foglalkozó cég többségi tulajdonrészét, illetve hosszú távú stratégiai együttműködésre törekszik vele. Ehhez csatlakozott nemrég a Posta.

Az FHB és a Posta együttmozgása nem meglepő, a Figyelő még februárban írt arról , hogy a Spéderhez köthető pénzügyi szakemberek árasztották el a Posta igazgatóságát, a héttagú testületbe öt igazgatót lényegében az FHB, illetve Spéder ültetett be. A Magyar Posta azért lehet vonzó egy pénzügyi embernek, mert évente közel 3000 milliárd forintnyi sárgacsekk-forgalmat bonyolít le, és ennek a dupláját teszi ki az éves készpénzforgalom, amely a Postán megy át. A postai kártyás fizetések ugyancsak jól fialnak a nem olcsó felszámított díjak miatt.