Vágólapra másolva!
Minden Apple részvényét eladta az előző negyedévben a Harvard egyetem, miután szeptember óta meredek mélyrepülést mutat a technológiai cég árfolyama. Úgy tűnik, a neves egyetem vagyonkezelője nem bízik már az Apple új termékeiben.
Vágólapra másolva!

Minden Apple részvényétől megvált a Harvard egyetem alapítványa, derült ki a vagyonkezelőinek SEC-nek elküldött negyedéves beszámolójából. A közel 304 ezer dollár értékben eladott Apple részvények ezzel együtt elenyésző hányadát adják nem csak az Apple piaci értékének, hanem a Harvard által kezelt 30,7 milliárd dolláros vagyonnak is, melyből 1,1 milliárd dollárt tartanak tőzsdei cégek papírjaiban.

A Harvard beszámolójából kiderül továbbá, hogy nemcsak az Apple, hanem a Warnaco Group részvényeitől is teljesen megvált, melyet 42,3 millió dollárért értékesített az egyetem. Jól járhattak viszont a közel 136,2 millió dollárt érő Heinz részvényekkel, mivel februárban Warren Buffett és a Jorge Paolo Lemann nevével fémjelzett 3G Capital felvásárlási ajánlatot tett az élelmiszeripari cégre. A részvény a bejelentés után a 60 dollár körüli szintről 72 dollár fölé ugrott. Amennyiben az egyetem alapítványa már korábban vett a Heinz papírjaiból, akkor vélhetően jól járt a Harvard.

Bár a bejelentés vélhetően nem okoz nagy felfordulást az Apple árfolyamában, mégis szimbolikus értékű, hogy éppen egy innovációban élenjáró szervezet szórja ki a rendkívül sok szabadalommal rendelkező technológiai cég papírjait.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]