Megint gyengül a forint

Vágólapra másolva!
Kisebb esést szenved el a forint főbb devizákkal szemben délelőtt, annak ellenére, hogy a hazai tőzsde ma eddig jobban teljesít európai társainál. A hazai deviza euróval szembeni árfolyama így a 294-es szint felé indult el, amivel kissé távolodik múlt héten felállított két és fél hónapos csúcsától. Kora délután viszont meggondolta magát a forint, és a 293-as szint felé vette az irányt az euró ellenében.Késő délután a forint ismét gyengülni kezdett és átlépett a 294-es szinten, de túl nagy mozgást egyelőre nem mutatott be.
Vágólapra másolva!

16:25 - Most 294 fölött szédeleg a forint

A forint továbbra sem mutat markáns elmozdulást az euróval szemben, bár a reggeli gyengülés után délután ismét a rosszabbik oldalát mutatta. A hazai fizetőeszköz 294 fölött imbolyog az euró ellenében. A dollár és a svájci frankkal szemben is esik a forint, 0,3-0,4 százalékos gyengülést hozott eddig össze.

Délután Varga Mihály egy lengyelországi beszédében ismét kiemelte, hogy Magyarországon idén 3 százalék alatt lesz a GDP-arányos költségvetési hiány. Ezzel Varga a kormány korábbi célját erősítette meg.

EURHUF napon belüli grafikon

Forrás: [origo]

14:12 - Visszafordult a forint

Kora déután visszafordult a forint árfolyama, és erősödni kezdett a hazai fizetőeszköz. Az euróval szembeni árfolyama újra a 293-as szint felé indult meg, míg a dollárral szembeni jegyzés 226 alá, a svájci franké pedig 236,4 alá bukott.

EURHUF napon belüli grafikon

Forrás: [origo]

11:30 - Gyengülget a forint

A részvénypiachoz hasonlóan a forint piacán sincs nagyobb mozgás, ugyanakkor a hazai fizetőeszköz mérsékeltebb gyengülést mutat a főbb devizákkal szemben. A forint euróval szembeni árfolyama kezd távolodni múlt héten felállított, két és fél hónapos csúcsáról, és már a 294-es szint közelében mozog. A többi főbb devizákkal szemben szintén észak felé indult el a hazai deviza jegyzése, a dollárral ellenében az árfolyam már 226,5-nél, a svájci frank-forint pedig 236,5-nél jár.

A forint annak ellenére gyengül, hogy a hazai tőzsdén az európai börzékhez kéepst jobb hangulat uralkodik, és a magyar részvényindex a régiós élmezőnyben helyezkedik el kisebb pluszával. Bár vélhetően a nemzetközi piacokon látható korrekciót megérzi a forint.

EURHUF napon belüli grafikon

Forrás: [origo]

A forint gyengülése nem egyedi eset, ugyanis a régiós devizák legtöbbje egyaránt veszítenek értékükből a közös fizetőeszközzel szemben, egyedül a román lej tud kisebb erősödést felmutatni. A cseh korona és a lengyel zloty árfolyama 0,1-0,4 százalékkal mozog alacsonyabban az euróval szemben az ő szempontjukból.

Forrás: [origo]