Százmilliókat hoznak a kasmír pulcsik

Vágólapra másolva!
Még csak bő egy éve debütált a milánói tőzsdén a luxusiparban tevékenykedő Brunello Cucinelli, máris jókora hozamot hozott befektetői konyhájára. Akik még a tőzsdei kibocsátás során bevásároltak, több mint duplázták befektetésüket, de azok sem jártak sokkal rosszabbul, akik a parkettre való lépést követően lettek tulajdonosok. Az előrejelzések szerint mind az árbevétel, mind a nyereségesség terén további növekedés várható.
Vágólapra másolva!

Óriási növekedésen ment túl a milánói tőzsdén bő egy éve debütáló olasz luxusipari cég, a Brunello Cucinelli, melynek kapitalizációja közel 1,2 milliárd euróra hízott péntekre. Árfolyama az első kereskedési napján felállított történelmi minimumhoz képest 70 százalékost növekedést mutat, míg a 7,75 eurós kibocsátási árhoz képest már több mint duplázódott.

A Brunello Cucinelli árfolyama (Milánó)

Forrás: [origo]
A kasmír anyagból készülő luxusruhák tervezésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó céget még 1978-ban Brunello Cucinelli alapította, aki egyben névadója is a társaságnak. A tavaly áprilisi tőzsdei bevezetés során az új tulajdonosok 158 millió euró értékben vásároltak részesedést a Brunello Cucinelliben. A legnagyobb csomagot a szintén divatvilágban utazó Ermenegildo Zegna vásárolta meg, a többségi tulajdonos pedig továbbra is az alapító maradt 63,3 százalékos részesedésével.

A luxuscég sikerességét jól mutatja, hogy az elmúlt években bő kétszámjegyű növekedést mutatott fel az árbevétel terén, amit idén is jövőre is fenntarthat, az elemzői várakozások szerint 13 százalékos bővülést mutathat fel mindkét évben. Ezzel pedig a luxusipar növekedését is felülmúlhatja Brunello Cucinelli, ugyanis a Bain & Co. még októberben kiadott szektorjelentése szerint a luxuscégek bevétele 2013 és 2015 között éves szinten 4-6 százalékkal bővülhet. Az értékesítés emelkedése mellett azonban a profitabilitás javulása is megfigyelhető, akár az amortizációt és értékcsökkenést is tartalmazó eredményhányadból, akár a nettó eredményhányadból indulunk ki. A Bloomberg által összegyűjtött szakértői várakozások szerint pedig a nyereségesség még tovább javulhat.

Forrás: [origo]

Az alapító elmondása szerint céljuk fenntartani a növekedést, de továbbra is szeretnék megőrizni az exkluzivitásuk - írja a Bloomberg. Cucinelli elmondása alapján ez elérhetőnek tűnik, jelenleg 59 országba exportálják termékeiket, ami néhány éven belül akár 70-re is emelkedhet.

Forrás: [origo]