Túl sokan imádják a Ferrarit

Vágólapra másolva!
Túl sok Ferrarit adtak el tavaly, véli Luca di Montezemolo, a nagy múltú gyártó vezérigazgatója. A vezető szerint a hangsúly mostantól az exkluzivitáson lesz, 7 ezer autónál többet nem értékesít majd évente az olasz vállalat. Bár az eladott autók száma így csökkenhet, annak eladási árára inkább pozitív hatást gyakorolhat az intézkedés, ugyanis a kereslet miatt akár drágábban is értékesíthetik az autókat.
Vágólapra másolva!

Korlátozni fogja autóeladásait a Ferrari, jelentette be a cég vezérigazgatója Luca di Montezemolo, miután az egyik legismertebb olasz cégvezető kijelentette: A hangsúly mostantól az exkluzivitáson lesz. A Ferrari tavaly 7318 autót adott el, ami történelme legerősebb üzleti évének bizonyult. Ennek azonban vége, Montezemolo kerek-perec kijelentette, ők idén 7000 autónál többet biztosan nem hajlandóak értékesíteni.

Forrás: [origo]

Az egyik legfontosabb indok, ami erre a lépésre készteti a Ferrarit, hogy anyavállalata, a Fiat a legújabb Maseratti autóit éppen a Ferrari motoroknak köszönhetően tudja ilyen nagy sikerrel értékesíteni. Az elemzők szerint pedig ez a Ferrari imidzsét is negatívan érintheti, annak exkluzivitását legalábbis mindenképp.

A nagyobb exkluzivitás viszont magasabb eladási árakkal is párosulhat a cég számára, ami bőven kompenzálhatja azt a pár százalékos volumencsökkenést, amit így a Ferrari kénytelen lenne elviselni.

A Fiat árfolyama (Milánó)

Forrás: [origo]