A marhahúson spórol a Meki

Vágólapra másolva!
A marhahús árának tízéves csúcsa miatt a világ egyik legismertebb gyorsétterem-láncát a Mcdonald's-ot arra ösztönzi, hogy az Angus szendvicseket a kínálati palettáról törölje Amerikában. A társaság közleménye szerint más menükre próbálnak inkább koncentrálni, főleg az olcsóbbakra.
Vágólapra másolva!

Nem értékesíti tovább az amerikai éttermeiben a McDonald's a 4 dolláros Angus szendvicset, mely nagyjából 1/3 font (15 dkg) marhahúst tartalmaz, mivel a hasított marhahús ára a héten 10 éves csúcsra ugrott az amerikai mezőgazdasági minisztérium adatai szerint - számolt be a Reuters.

A McDonald's szóvivője a Bloomberg hírügynökségnek elmondta, hogy ugyan az Angus szendvicsek nem lesznek elérhetők az USA-ban, de helyette más menüket vezetnek be. A társaság főleg az olcsóbb menükkel szeretné vonzóvá tenni az amerikaiak számára, emiatt vezették be korábban a Dollar Menüket.

A gyorsétterem-lánc az olcsóbb és egészségesebb ételekkel szeretné a vevők számát növelni, ugyanis az eladásokat tekintve az utóbbi hónapok során nem teljesít túl fényesen a társaság. Éves szinten az áprilisi adatok alapján csökkent a legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Bloombergnek nyilatkozó Darren Tristano - aki egy tanácsadó cég, a Technomic vezetője - szerint, ha jól fogytak volna az Angus szendvicsek, akkor a McDonald's nem dönt a törlése mellett. A 820 kalóriát tartalmazó szendvics - ami legmagasabb a gyorsétterem-láncnál kapható hamburgerek esetében - Tristano szerint jobban szeretik a vevők versenytársak hasonló ételeit, mivel azok ízletesebbek, mint a McDonald's-é.