1 millió eurót tehet zsebre a Masterplast

Vágólapra másolva!
1,1 millió euró rendkívüli bevételhez jut a Masterplast a második negyedévben a tavaly szeptemberben a romániai raktárépületében keletkezett tűzkár után járó kártérítésből. A cég számításai szerint a kár értéke 1,3 millió euró volt, így összességében 200 ezer euró veszteséget jelent a cégnek a tűzeset. A vállalat várhatóan a jövő hét folyamán teszi közzé negyedéves jelentését, de a plusz bevétel még nem érinti az első negyedéves eredményeket.
Vágólapra másolva!

1,1 millió eurós rendkívüli bevételhez jut a Masterplast az második negyedév során, a tavaly szeptemberben a nagyváradi raktárépületében keletkezett tűzkár után járó kártérítésből. Ez a várhatóan jövőhéten publikálásra kerülő első negyedéves eredményekben még nem fog látszani, de a második negyedéves eredményt nagyban növelheti.

Tavaly szeptemberben égett le a társaság nagyváradi raktára, amelyre akkor 1,5 millió euró veszteséget számolt el a cég, amit decemberben 1,3 millió euróra korrigáltak. Így az Allianz Biztosítótól kapott 1,06 millió euró bár nagyban csökkenti a veszteségeket, de még ezzel együtt is körülbelül 200 ezer eurós negatív hatást jelent a kár. Mivel a veszteségeket már korábban elszámolta a társaság, az idei második negyedéves számokon pusztán a kártérítésből származó pozitív hatás fog látszódni.

A tűzeset nagy mértékben csökkentette a társaság adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredményét (EBITDA) a tavalyi harmadik negyedévben, ami az egyszeri tételként kapott kártérítéssel növekedni fog majd az idei második negyedévben. A társaság 12 havi gördülő EBITDA értéke jól tükrözi, hogy a tavalyi második negyedévtől kezdve a kár ellenére is folyamatosan romlott volna a Masterplast eredményessége, azonban a tűzeset miatti veszteségek ezt csak tovább rontották.

Forrás: [origo]

A raktárépület kiesése nem okozott komoly gondokat a logisztikában, ugyanis a szállításokat más romániai telephelyéről, illetve Magyarországról tudta biztosítani a cég. Az még nem dőlt el, hogy a Masterplast újjáépíti-e a raktárhelyiséget.

A Masterplast árfolyama (BÉT)

Forrás: [origo]