Négy hetes csúcson az olaj

Vágólapra másolva!
Nyolchetes mélypontjára esett a dollárindex, de a zöldhasú gyengülése és a menetrendszerűen érkező újabb historikus csúcsok a részvénypiacokon csak mérsékelt lelkesedést váltottak ki az árupiaci befektetőkből. A számolatlanul nyomtatott pénz továbbra is máshol keresi a megtérülést. A WTI nyersolaj pedig nagyobb erősödés után négy hetes csúcsára ugrott.
Vágólapra másolva!

Visszapattant az arany az 1470 dolláros szinthez, valamilyen rejtélyes okból ragaszkodik ehhez a szinthez az elmúlt két hétben. Sokkal feljebb nem tud lépni, de a beleadások sem tartósak. Az ezüst nem osztotta a lelkesedést enyhe mínuszba zárta a napot.

A keddi korrekció után ismét emelkedett a kőolaj árfolyama, mégpedig 90 centtel egészen 96,5 dollárig. A WTI több mint 10 dollárt rallyzott három hét alatt, igaz előtte hasonlóan intenzív áresés következett be. Négyhetes csúcson, a 100 napos mozgóátlaga felett várja a folytatást, amely ellenállásokkal van tele. A 98 dolláros szint jelzi az április elsejei csúcsot, majd 99,5-nél is húzódik egy ellenállás, nem beszélve a pszichológiailag fontos 100 dolláros szintről. Tovább szűkült a brent/crude spread, már csak 8,5 dollár a különbözet. A csökkenés igen intenzív, amit mi sem jelez jobban, hogy a brent csak 7 dollárral van a három héttel ezelőtti mélypontjához képest.

WTI nyersolaj (dollár/hordó)

Forrás: [origo]

Az elmúlt napok szélsőséges ármozgásai után megnyugodtak a gabonapiacok, néhány pontos elmozdulások jellemezték a piacot mindkét irányban.

Az arabica kávé ötödik napja emelkedik és héthetes csúcsára ért a tegnapi kereskedésben. Ez a jó hír (legalább is az árfolyamnak). A rossz hír, hogy továbbra is a hároméves mélypontja közelében, egy szűk sávban mozog. Azért pozitív jeleket is látni, ismét felpattant a 132 cent körüli szintről és a 147,5 áttörésével szép stabil aljat hagyna maga mögött, ami akár egy jelentősebb rally kezdetét is jelenthetné. Elég lenne hozzá néhány fagyosabb hajnal Brazíliában...

Arabica kávé

Forrás: [origo]

Nem mutat hasonló életjeleket a szintén hároméves mélypontjára visszaeső cukor árfolyama, komoly felpattanók nincsenek és újabb mélypontok fenyegetnek.

Cukor árfolyama

Forrás: [origo]

Legalább a kakaó jó bőrben van, tegnap is kissé feljebb zárt és továbbra is az öthónapos csúcsa körül jár.

Kakaó árfolyama

Forrás: [origo]