Vágólapra másolva!
Nagyobb zuhanáson mennek keresztül a Manchester United részvényei, miután Sir Alex Ferguson ma délelőtt bejelentette visszavonulását. Utódja brit lapértesülések szerint David Moyes, az Everton edzője lehet, akinek az érkezését várhatóan 24 órán belül jelenthetik be. 
Vágólapra másolva!

Már 4 százalékos mínuszban mozognak a Manchester United részvényei, miután Sir Alex Ferguson bejelentette visszavonulását. A részvények a 19 dollár körüli szintekről 18 dollár alá is becsúsztak a hírre. Ferguson korábbi nyilatkozatai szerint eddig arra lehetett következtetni, hogy az edző legedna még egy-két évig elirányíthatja a Manchesteri alakulatot, így a bejelentés hidegzuhanyként érhette a szurkolók mellett a befektetőket is. A vörös ördögöknek nem akárkit kell pótolniuk, ugyanis Ferguson a világ legsikeresebb edzője volt 49 begyűjtött trófeájával, ebből pedig 38-at a Manchester Uniteddel nyert el.

A Manchester United árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]

Angol sajtóértesülések szerint az egyik legesélyesebb utód a Real Madrid jelenlegi edzője, José Mourinho lehet, de a Borussia Dortmundot Bajnokok Ligája döntőig vezető Jürgen Klopp neve is felmerült. Ezzel szemben a Paddy Power fogadóiroda szerint a legnagyobb esélyes David Moyes, az Everton edzője. Ezt a véleményt osztja a Telegraph is, értesülésük szerint 24 órán belül bejelenthetik Moyes érkezését.

A befektetők riadalma nem ok nélküli, ugyanis bár a jelöltek névsora igen hangzatos neveket is tartalmaz, mégis kérdéses, hogy az utód is képes lesz-e hasonló teljesítményre a United kispadján, mint az előd. A csapat kiemelkedő teljesítménye ugyanis a szurkolók mellett a tulajdonosok számára is igen fontos.

A futball klubok bevételei alapvetően három kategóriába sorolhatóak, melyekre egyaránt jelentős hatással bír a pályán mutatott produkció. Ha jól megy a csapat szekere, akkor nyilván sokan kívánják majd megtekinteni a mérkőzéseket, legyen szó akár élőben az Old Traffordról, vagy a TV-készülék mögül. Mindez pedig a meccs- és a műsorszolgáltatás bevételeit is nagyban befolyásolhatja, közvetetten pedig hatással lehet a harmadik nagyobb bevételi forrásra, mely a szponzoroktól érkezik. Utóbbi igen fontos a Manchester United esetében is, hiszen a nemrégiben közzétett negyedéves gyorsjelentés szerint ez a szegmens mutatta a legnagyobb növekedést az értékesítés terén.

Forrás: [origo]