Kezd megtáltosodni a Bayer

Vágólapra másolva!
A Bayer első negyedéves eredménye elmaradt az elemzői várakozásoktól, ennek azonban nem volt jelentős hatása a részvények árfolyamára. Sőt! Vételi jelzés jelent meg a napos grafikonon úgy, hogy  közben a potenciális veszteségünket behatároló szint is igen közel esik a belépési ponthoz.
Vágólapra másolva!

Vételi jelzést adott a Bayer grafikonja, amennyiben a technikai elemzés eszköztárával vizsgáljuk az árfolyam mozgását. A trendkövető befektetők számára a 81,10 eurós árfolyam kínálja magát beszállási pontként, amihez a stop loss megbízást, vagyis a veszteségeinket elvágó megbízást is megfelelően közel (a 79,3 eurós szinthez) tudjuk húzni.

A trendkövetés kifizetődő stratégiának bizonyult a Bayer piacán az elmúlt hónapokban. Legelőször még február közepén jött el a cselekvés ideje, az árfolyam akkor törte át a csökkenő trendjét. A vételi jelzésnek megfelelően, amit a trend törésétől számított harmadik napi záróár határoz meg, 71,30 eurón lehetett a pozíciót felvenni, majd egy jelentős emelkedést követően március vége felé 79,60 eurónál realizálhattuk a nyereséget.

Ezt követően a napokban ismét megjelent a vételi jelzés 81,10 eurónál, és még a veszteségvágó megbízást is kellően szűkre tudjuk venni. Ezúttal ráadásul egy zászló alakzat kiépülése is felsejlik a grafikonon. A vételi jelzést ez akkor adja, ha az árfolyam rövid időn belül (1 hét) áttöri a 82,30 eurónál található maximumát és új csúcsok meghódításába kezd.

A Bayer árfolyama (EUR)

Jól látható, hogy a most bemutatott napos grafikon alapján a kereskedőknek 1-2 hónapra kell tervezniük egy ilyen hullám meglovaglásához. Azok, akik nem szeretnek ennyit várni, érdemesebb rövidebb időtávú grafikonokat figyelni. Az 1-4 órás periódusokat vizsgálva például rövidebb pozíciótartási időt tudunk meghatározni, amivel persze a kötési gyakoriság is nőni fog.

A legfontosabb a tőzsdei kereskedésnél talán az, hogy mindenki találja meg a személyiségének, habitusának legjobban megfelelő időtávot, és a technikai elemzés eszköztárában fellelhető rengeteg indikátort, mozgóátlagot ennek megfelelő felbontásban tanulmányozza.