A héten kiderül, hogyan fogytak a videójátékok

Vágólapra másolva!
Nagy ralit mutattak be idén a legnagyobb amerikai videojáték-fejlesztők részvényei. Ezt leginkább annak köszönhetik a cégek, hogy idén a legnépszerűbb játékkonzolok új verziói jelennek majd meg, ami a múltban is nagy emelkedést generált a papírok árfolyamában. Az NPD által közzétett amerikai kiskereskedelmi forgalomban értékesített játékok eladásai 10 százalékkal csökkentek, így az ezen a héten érkező első negyedéves gyorsjelentések lehet, hogy nem adnak majd okot az örömre a befektetőknek.
Vágólapra másolva!

Ezen a héten publikálják első negyedéves számaikat a nagy amerikai videojáték fejlesztők. Az eredményekben már megjelennek majd az elmúlt időszakban kiadott újdonságok eladási számai is, mint például a Gears of War: Judgement, a Bioshock Infinite, vagy a Tomb Raider legújabb verziója is.

Az előzetes jelek alapján azonban nem számíthatunk erős negyedévre, ugyanis az NPD Group statisztikái szerint az amerikai kiskereskedelmi forgalomban eladott videojátékok eladásai 10 százalékkal csökkentek az év első 3 hónapjában. Azonban az NPD adatai csak az USA-ban kiskereskedelmi forgalomban eladott lemezek számait tartalmazza, és nincs bennük az egyéb digitális csatornán keresztül értékesített játékok.

Az Activision Blizzard és a Take-Two Interactive Software részvényei több mint 40 százalékkal emelkedtek az idei évben, míg az Electronic Arts közel 25 százalékkal erősödött, ami jóval felülmúlja az S&P 500 index teljesítményét.

Forrás: [origo]

Függetlenül attól, hogy a forgalom csökkent, a MarketWatchnak nyilatkozó Wedbush Securities elemzője, Michael Pachnter szerint a részvények tovább emelkedhetnek, ugyanis több katalizátor is van a láthatáron. Legfőképpen az új játékkonzolok, a PlayStation 4 és az új Xbox megjelenése. A Microsoft új konzoljáról vélhetően május 21-én rántják le a leplet, de mindkét készülékről többet tudhatnak meg majd a vásárlók a június 10-ei E3 videojáték konferencián.

A játékfejlesztők részvényei már a múltban is emelkedést mutattak az új konzolok megjelenése előtt, és az elemzők most is úgy gondolják, hogy az elmúlt időszakban látott rali hátterében is ez állhat, nem pedig a negyedéves jelentésekkel kapcsolatos várakozások.

Az Electronic Arts kezdi majd a sort, a cég kedden piaczárást követően teszi majd közzé jelentését. A vállalat már márciusban figyelmeztetett, hogy a negyedévben kiadott két új játéka, a Crysis 3 és a Dead Space 3 nem úgy fogyott mint ahogyan azt várták, így az eredmények is alulmúlhatják a várakozásokat.

Az Electronic Arts árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]

Az Activision szerdán jelent majd, a társaságnál az online értékesített Call of Duty-tól várják a bevételek növekedését, mivel nagy újdonsággal nem jelentek meg az első három hónapban.

Az Activision Blizzard árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]