Oroszoktól kap pénzt a PannErgy

Vágólapra másolva!
6,3 millió eurós beruházási hitelszerződést kötött a PannErgy az orosz Sberbank hazai leányával, a Volksbankkal a miskolci projekt finanszírozásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Beruházási hitelszerződésről állapodott meg a PannErgy leánya, a Miskolci Geotermia Zrt. és a Magyarországi Volksbank Zrt., amely révén a pénzintézet a PannErgy stratégiai finanszírozó partnere lett. A megállapodás révén a Miskolci Geotermia Zrt.-nek a Magyarországi Volksbank Zrt.-től összesen 6,3 millió euró összegben beruházási célú finanszírozási keret felhasználására lesz lehetősége. A megnyíló keret részben saját erő refinanszírozására, továbbá a beruházás pénzügyi lezárására kerül felhasználására.

A Magyarországi Volksbank Zrt. a Sberbank Csoport tagja. A Sberbank tőkeerejét tekintve Európa harmadik legnagyobb bankja és az egyik gazdaságilag legsikeresebb pénzügyi szervezet a világon. A Sberbank Europe AG kilenc teljeskörű banki szolgáltatást nyújtó bankot üzemeltet nyolc közép - és kelet-európai országban, köztük Magyarországon.

A Volksbank hitelkerete lehetőséget biztosít arra, hogy a Társaság az előkészített projektekből egyszerre akár többet is elindítson. A PannErgy célja, hogy a geotermikus hő energetikai célú hazai hasznosítását a lehető legtöbb helyen megvalósítsa, ennek a stratégiának a jegyében kezdi meg előkészíteni a Miskolci Geotermikus Projekthez kapcsolódóan, egy csúcstechnológiás növénytermelő üvegház megvalósítását, amely a miskolci geotermikus beruházás szekunder hőjét hasznosítja.

A PannErgy árfolyama

Forrás: [origo]