"Menekül" a Hugo Boss nagytulajdonosa

e
Vágólapra másolva!
Több mint 6 százalékot esett vissza a Hugo Boss árfolyama, miután a többségi tulajdonos közel 10 százalékos részvénycsomagjától kíván megválni, a csütörtöki piaci árhoz képest jóval alacsonyabb értéken. A több mint 600 millió eurós tranzakció után még mindig 56 százalékos részesedéssel bírna a Permira Advisers.
Vágólapra másolva!

Nagyot zuhant pénteken a luxustermékeiről híres Hugo Boss árfolyama, miután többségi tulajdonosa, a Permira Advisers bejelentette, hogy megközelítőleg 7 millió részvényét kívánja értékesíteni a közeljövőben, mely a cég 10 százaléka felett biztosít tulajdonjogot.

A részvények tervezett eladási ára a Bloomberg korábbi információiban szereplő 89,25-90,5 euróval szemben csupán 87,5-88,5 euró lesz, ami a csütörtöki 94 euróhoz képest jelentős diszkontot jelent. Vélhetően ez okozta az árfolyam nagy zuhanását is, hiszen ha a céggel kapcsolatosan legjobban informált többségi tulajdonos is csak ennyire értékeli a részvényeket, akkor a befektetők miért értékelnék azt többre azt, bizonyíthatóan kevesebb információval rendelkezve. A tervezett eladási árral számolva körülbelül 610 millió eurós ügylet jöhet létre.

Az ügyben érintett személyek szerint a Permira ezzel együtt nem tervezi újabb részvénypakk eladását, aki még az értékesítés után is 56 százalékos részesedéssel fog rendelkezni a Hugo Bossban. A közkézhányad pedig ennek megfelelően 44 százalékra emelkedhet.

A Permira egyébként még 2007-ben szerzett tulajdonrészt a Valentino Fashion Group-ban, mely a Hugo Boss anyavállalata volt abban az időben. 2012-ben pedig katari befektetők vásárolták meg a milánói céget, a Hugo Boss viszont mégsem került "átadólistára".

A Hugo Boss számára további kedvezőtlen hír, hogy az első negyedéves gyorsjelentése sem tartalmazott túl sok jót befektetői számára. Az első negyedévben mind a tisztított eredmény, mind pedig az árbevétel tekintetében gyengébben teljesítettek, mint a 2012-es első negyedév, továbbá a Bloomberg elemzői konszenzusában szereplő értékeket sem tudták meghaladni. A menedzsment mindenesetre bizakodó, és 2015-re 3 milliárdos árbevétellel számol, további növekedést feltételezve.

Az árfolyam pénteken 6,1 százalékos zuhanás után 87,08 eurós értéken zárt, mely még a tervezett eladási árnál is alacsonyabb. A luxusdivatcikkeket fogalmazó vállalat árfolyama egyébként 8 hónapja nem esett ekkorát egy nap alatt.

A Hugo Boss árfolyama (Xetra)

Forrás: [origo]