A szlovák és cseh dúsgazdagok lepipálják Csányi Sándort is

Vágólapra másolva!
A leggazdagabb szlováknak háromszor, a leggazdagabb cseh embernek 17-szer akkora vagyona van, mint a magyar toplistavezetőnek, Csányi Sándornak.
Vágólapra másolva!

Háromszor akkora vagyona van a leggazdagabb szlovák multimilliomosnak, mint Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának, aki a magyar gazdagok listáját vezeti, derül ki a Napi Gazdaság összeállításából. Szlovákia leggazdagabb embere Andrej Babis, akinek agráripari érdekeltségei vannak. Vagyonát durván 450 milliárd forintra becsüli a Forbes magazin. Csányi Sándor vagyonát a Napi Gazdaság 135 milliárd forintra taksálja.

Csányinál még a harmadik leggazdagabb szlovák ember is vagyonosabb. A Penta pénzügyi csoport egyik tulajdonosa, Jaroslav Hascák 480 millió euróval, vagyis közel 150 milliárd forinttal rendelkezik. A második leggazdagabb szlovák 600 millió eurót, vagyis csaknem 180 milliárd forintot mondhat magáénak.

Csehországban még jobban megy a dúsgazdagok sora. A leggazdagabb cseh embert Petr Kellnernek hívják, aki a PPF pénzügyi csoportot irányítja, és 2350 milliárd forint felett rendelkezik - 17-szer gazdagabb, mint Csányi Sándor a Forbes listája alapján. A cseh dobogó második fokán a leggazdagabb szlovák, Babis állhat, mert Csehországban is vannak befektetései. A harmadik legvagyonosabb cseh, az ingatlanokban utazó Radovan Vítek 430 milliárd forinttal büszkélkedhet.