Vágólapra másolva!
A PannErgy éves rendes közgyűlésén bejelentette, hogy várhatóan 2013. május 7-én kerül átadásra a Miskolci Geotermikus Projekt első szakasza, amely a miskolci Avas lakótelepet látja majd el geotermikus hővel. Az információ nem tartalmaz újdonságot, ugyanis korábban is a közleményben írtaknak megfelelő legalább 800 ezer gigajoule energiamennyiség szolgáltatását várták a projekttől.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint "a PannErgy éves rendes közgyűlésén történt tájékoztatása alapján várhatóan 2013. május 7-én kerül átadásra a Miskolci Geotermikus Projekt első szakasza, amely a miskolci Avas lakótelepének geotermikus hővel történő ellátását biztosítja majd.

A PannErgy és a Miskolci Hőszolgáltató közös leányvállalata a Miskolci Geotermia Zrt. 2009-ben kezdte el a Miskolci Geotermikus Projekt megvalósítását, amellyel a város földgázfelhasználásának és károsanyag-kibocsátásának csökkentését szeretnék elérni.

"Május 7-én átadjuk Magyarország és a térség legnagyobb geotermikus hőt hasznosító rendszerének első szakaszát. A geotermikus rendszer csatlakozik a miskolci távhőszolgáltató rendszerbe, amivel az ország legnagyobb lakótelepe környezetbarát hőhöz jut."- nyilatkozta Tóth Péter a PannErgy Nyrt. vezérigazgatója."

A közlemény szerint az átadásra kerülő miskolci projekt 800-1100 ezer gigajoule energiát szolgáltathat a városnak. A most közzétett információk azonban nem tartalmaznak újdonságot, mivel korábban is arról volt szó, hogy a projekt legalább 800 ezer gigajoule energiát szolgáltathat.

A KBC Securities elemzője a hírt úgy kommentálta, hogy semmi újdonságot nem tartalmaz a bejelentés. Az elemző január 28-án kiadott elemzésében úgy számolt, hogy az év második felétől indulhat be a projekt és éves szinten 695 ezer gigajoule energiát táplálhat be a miskolci távhőrendszerbe. Az elemző január végi fair érték becslése 445 forint a PannErgy részvényeire vonatkozóan.

A PannErgy részvényei 1,6 százalékkal emelkednek a mai kereskedés során.

A PannErgy árfolyama (BÉT)

Forrás: [origo]