Rábát zsákoltak a vezetők

Vágólapra másolva!
Összesen 3200 darab Rába részvényt vásároltak április 29-én a vállalat vezetői a 840 és 861 forintos árfolyamtartományban. A menedzsment még tavaly szeptemberben jelezte, hogy az 1000 forintos névérték alatt az árfolyam nem tükrözi a cég valós helyzetét, így a részvény piacán vásárlásokkal jelentkeznek majd. A mostani lépések - mivel azok mennyiségileg nem jelentősek - is inkább jelzésértékkel bírhatnak.
Vágólapra másolva!

Mindössze 3200 darab Rába részvényt vásároltak a társaság vezetői a mai kereskedésben. Ez a teljes részvényszámnak csupán 0,02 százaléka, de a közkézhányadnak is csupán 0,09 százalékát teszi ki, vagyis összességében a mennyiségek nem tűnnek jelentősnek.

A tranzakciókkal persze vélhetően nem is az volt a vezetőség célja, hogy minél több Rába papírt szerezzen, jóval inkább jelzésértékűnek szánhatták a vásárlásokat. A menedzsment még tavaly szeptemberben jelezte, hogy a részvények szerintük az 1000 forintos névérték feletti szinteken vannak a helyükön, és mivel az árfolyam azóta nem emelkedett ezekbe a magasságokba, a korábbi jelzés nyomatékosítása érdekében állhattak most be a vételi oldalra.