Kulcsfontosságú hét előtt a piacok

Vágólapra másolva!
Tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, olyan vállalatok gyorsjelentései érkeznek a héten, mint a Facebook, BP, Royal Dutch Shell, vagy akár a német Beiersdorf, vagy a BMW. A gyorsjelentési szezon inkább az EPS tekintetében pozitív, az árbevétel területén már több esetben is markáns elmaradások mutatkoztak az elemzői konszenzushoz képest.A fontos makroadatok meghatározhatják a hét kereskedési irányát, főleg az EKB kamatdöntés, vagy az amerikai munkanélküliségi ráta lehet mérvadó.Eközben a pénteken nap végére elfáradtak az amerikai főbb piacok, a Nasdaq például 0,3 százalékos mínuszban zárt.Ázsiában pedig csak az ausztrál és a hongkongi piacon van kereskedés, ahol kisebb elmozdulások születtek csak nap végére.
Vágólapra másolva!

Kulcsfontosságú makroadatok érkeznek a héten

Mozgalmas hétre számíthatunk a nagyvilágban, folytatódik a gyorsjelentési szezon, valamint rendkívül fontos makroadatok is érkeznek, melyek alapvetően befolyásolhatják a csúcs közelben lévő főbb indexeket.

Az S&P 500

Forrás: [origo]

Talán az egyik legfontosabb lehet a csütörtökön 13 óra 45 perckor érkező EKB kamatdöntés, melyben az elemzők a történelmi mélypontot jelentő 0,5 százalékos alapkamatra számítanak. Amerikából pedig talán a pénteken fél 3-kor érkező áprilisi munkanélküliségi ráta alakulása lehet a legfontosabb, ahol az elemzők az előző havi 7,6 százalékkal megegyező értéket várnak.

Forrás: [origo]

A teljes adatnaptárunkat ITT érheti el.

Fontosabb gyorsjelentésként érkezik a héten a Facebook első negyedéves jelentése, melyet szerdán piaczárás után tesz közzé a technológiai óriásvállalat. Ezen kívül kedden piacnyitás előtt érkezik a Pfizer, szerdán piacnyitást megelőzően pedig a Merck & Co első negyedéves gyorsjelentése.

Az európai piacok közül a a legfontosabbak kedden a BP és a Lloyds, pénteken pedig a Royal Dutch Shell gyorsjelentései lehetnek a Londoni tőzsdéről. Németországból a héten olyan nagyobb vállalatok gyorsjelentései érkeznek, mint a Deutsche Bank, a Beiersdorf, a BMW, vagy akár az Adidas.

A gyorsjelentési szezon tehát tovább dübörög, mely összességében meglehetősen vegyesen alakult az első negyedéves teljesítmények tekintetében. Míg az EPS soron még legtöbbször tudták hozni a cégek az elemzői konszenzusban lévő eredményeket, addig a bevételi oldalon már többször is kisebb-nagyobb elmaradásokat lehetett látni.

Gyenge hétzárás Amerikában

Megint az utolsó órákban gyengültek el igazán az amerikai tőzsdeindexek, bár az első negyedéves, csalódást keltő GDP adat után viszonylag hektikusan mozogtak a piacok. A Nasdaqnak és az S&P 500-nak nem sikerült a pozitív tartományban maradnia.

Forrás: [origo]

Tízből csupán két S&P 500 szektor volt képes növekedni pénteken, de ők sem voltak túl erősek, csak egy hajszál választotta el őket a negatív tartománytól. Az alapvető fogyasztási javak és a technológiai részvények tűntek a legerősebbnek, míg a pénzügyi és a nyersanyagkapcsolt papírokat alaposan megütötték.

Forrás: [origo]

Nagyon rossz napja volt pénteken az Amazonnak, hiába lett viszonylag jó a társaság negyedéves eredménye, a gyenge kilátások miatt megütötték a részvényt, ami végül több mint 7 százalékot veszített értékéből. A JC Penney viszont jó formában volt, miután kiderült, hogy Soros György alapja komoly részesedést szerzett a kiskereskedő vállalatban.

Az Amazon árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]

Némileg javított a hangulaton az elemzői konszenzushoz képest jobb Michigani fogyasztói bizalmi index, mely a várt 73,5 pont helyett 76,4 pont lett.

Csak az ausztrál és hongkongi piacon zajlik az élet

Vegyes teljesítmény jellemzi ma a távol-keleti tőzsdéket, míg a hongkongi tőzsde 0,1 százalékos mínuszban tartózkodik, addig az ausztrál tőzsdén 0,6 százalékos plusz született. A japán tőzsde és a sanghaji tőzsde pedig zárva tartott ma, mely legközelebb május 2-án (csütörtökön) nyit ki újra.

Forrás: [origo]

Csupán 12,1 százalékos növekedést mutat az év első hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest a kínai ipari termeléshez kapcsolódó profit, mely lényegesen kisebb a 17,2 százalékos előző adathoz képest.