Tényleg feldarabolják a Richtert

Vágólapra másolva!
Elfogadta a közgyűlés a Richter Gedeon menedzsmentje által javasolt 660 forintos részvényenkénti osztalékot. A közgyűlés ezzel együtt döntött a törzsrészvények 10:1 arányú feldarabolásáról és a főbb igazgatósági tagok újraválasztásáról is.
Vágólapra másolva!

Megszavazta Richter Gedeon Nyrt. éves közgyűlése a társaság menedzsmentje által előterjesztett részvényenkénti 660 forintos osztalékfizetési javaslatát, mely a tegnapi záróárfolyammal számítva 1,98 százalékos osztalékhozamnak felel meg. A Richter számára ez 12,27 milliárd forintos osztalékfizetési kötelezettséget jelent. Az osztalékra való jogosultsághoz a befektetőknek június 10-én kell rendelkezniük részvényekkel, a kifizetés pedig június 17-én kezdődik majd.

Ezzel együtt a közgyűlés elfogadta a menedzsment javaslatát, mely a törzsrészvények 10:1 arányú feldarabolásáról szólt. Így a törzsrészvények száma a jelenlegi 18,6 millióról 186 millióra emelkedik majd, a részvények névértéke pedig 1000 forintról 100 forintra csökken. A Richter döntésének következtében a részvény kisebb befektetők számára is jobban elérhető lesz, és ez akár aktívabb napon belüli kereskedést is hozhat. A közlemény alapján azonban arról egyelőre nincs szó, hogy a feldarabolás mikor történne.

A társaság csütörtöki közgyűlése döntött továbbá Christopher William Long, dr. Gulácsi Gábor, és Lantos Csaba igazgatósági tagok újraválasztásáról a következő három éves időtartamra, valamint megválasztotta dr. Polacsek Csabát is igazgatósági tagnak, szintén a következő három éves időtartamra.

A kedvező hírek hatására tegnap a Richter kiválóan szerepelt, a többi blue-chipet maga mögé utasítva 2,7 százalékot menetelt az árfolyam.

A Richter árfolyama (napi)

Forrás: [origo]