Hozzá kell szokni a 300-as euróhóz?

Vágólapra másolva!
Az euró árfolyama egy hete esik a forinttal szemben, devizapiaci elemzők szerint itt is ragad a 300-as forint. Az alapkamat egyre alacsonyabb, a befektetők csendben, de mennek.
Vágólapra másolva!

Szerintem itt maradunk - jelentette ki a 300-as euróról Kolba Miklós az ING Bank devizapiaci elemzője. Nem látok kitörési lehetőséget, ha minden nagyon-nagyon pozitívan alakulna, akkor erősödhetnek 295 fölé az euró árfolyama, de szerinte nem ez a reális forgatókönyv.

"Az a baj, hogy a nemzetközi piacokon most pozitív a hangulat és ennek ellenére gyengül a forint. Ahogy csökken a jegybanki alapkamat, úgy tűnik el a forint vonzereje" - tette hozzá. A Magyar Nemzeti Bank rekordalacsony szintre csökkentette az alapkamatot, tavaly augusztus óta minden hónapban 25 bázispontot vág rajta és jelenleg 4,75 százalékon áll. Kolba Miklós úgy számol, hogy a következő három hónapban 300 forint körül ragad az euró árfolyama.

Gondi István a Raiffeisen Bank elemzője is reális, hogy itt ragad az árfolyam. Szerinte a bizonytalanító magyar hírek hatására egyre több szereplő vonul ki a forintpiacról. "Csöndesen, apránként, de mennek" - mondta. Ő úgy számol, hogy stabilan 300, 310 forint körül alakulhat a forint euróval szembeni árfolyama.