Engedély nélküli cégekre csapott le a természetvédelem

Vágólapra másolva!
Két engedély nélkül működő céget ellenőriztek Tökölön, a Pataki Vegyibarnító Kft. és a Sabsteel Vegyibarnító Kft. további működését megtiltották - közölte az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közös ellenőrzésre közérdekű bejelentés alapján került sor. Az ellenőrzéskor megállapították, hogy a cégek 2012 júniusa óta engedély nélkül működtek a területen: tevékenységükre sem a tököli önkormányzattól, sem pedig az illetékes környezetvédelmi hatóságoktól nem kaptak engedélyt.

Mint írták, a bejelentés szerint az üzemben kémiai eljárásokat követően a maradék anyagokat, veszélyes hulladékokat a műszaki szabályoktól, illetve a jogszabályokban foglaltaktól eltérően, környezetveszélyeztető módon gyűjtötték, és a további kezelésről nem megfelelően gondoskodtak. Ezért az illetékes felügyelőség talaj-, illetve hulladékmintákat vett a telephelyen, és az ellenőrzés után a cégek tevékenységét megtiltotta - közölték.