Nőtt a forint gyengülésére számítók tábora

Vágólapra másolva!
A Goldman Sachs, a Morgan Stanley, illetve a Credit Agricole után újabb elemzőház állt be a forint gyengülését várók táborába a Société Générale személyében. A francia óriásbank elemzője szerint 306,8-ig gyengülhet a hazai deviza, ami még így is optimistának számít az elmúlt egy hétben megjelent előrejelzésekhez képest. Eközben a forint 300 felett ragadt, sőt, már a 301-es szintet is átlépte.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt egy hétben már a negyedik elemzőház állt elő a forint gyengülését előrevetítő prognózisával. A francia Société Générale legfrisseb elemzése szerint a forint az euró ellenében 306,8-ig gyengülhet, ami nagyon közel áll a Credit Agricole hétfőn megjelenő 307-es várakozásához képest.

A Goldman Sachs és a Morgan Stanley ráadásul sokkal borúsabban látják a jövőt, hiszen szerintük a 310 és 320-as szintekig is eltarthat a gyengülési hullám. Előbbi rövidebb távon, míg utóbbi az év végére várja a forint árfolyamát a megadott magasságba.

A SocGen elemzője alapvetően nem csak a forint esetében számít gyengülésre, hanem a főbb régiós devizák szinte mindegyikében, véleménye szerint a zloty egészen a 4,2-es szintig gyengülhet. Kedvenc devizái között egyébként a román lej és a szerb dinár található.

Elemzőházak várakozása az euróforint árfolyamára (napi grafikon)

Forrás: [origo]

Eközben a forint árfolyama az euróval szemben késő délutánra a 300felett ragadt, jelenleg a 301-es szint képez akadályt a számára.

Az EURHUF 3 perces grafikonja

Forrás: [origo]