Százmilliók ütik a markát a CIG volt elnökének

Vágólapra másolva!
5 százalék alá csökkent a nemrégiben lemondó CIG elnök részesedése a biztosítótársaságban, miután mintegy 1,5 millió darab részvényt értékesített tőzsdén kívül. A vevő feltehetően Dr. Bayer József, a felügyelőbizottság egyik tagja volt, akinek az érdekeltségi körébe tartozó VINTON Vagyonkezelő szintén növelte részesedését a CIG Pannóniában. Ennek köszönhetően továbbra is a legnagyobb részvényesenk számít 12,3 százalékos tulajdoni hányadával.
Vágólapra másolva!

5 százalék alá csökkent a CIG Pannónia nemrégiben lemondó elnökének, Horváth Bélának a részesedése a biztosítóban a társaság közleménye szerint tegnap. Részvényállománya, mely "A" és "B" sorozatú törzsrészvényekből áll, mintegy 1,5 millió darabbal, közel 3 millió darabra csökkent, ha csak a közvetlen részesedését vesszük figyelembe. Mindez 4,658 százalékos szavazati jognak felel meg. A volt elnök egy nappal a társaság legutóbbi közgyűlése előtt mondott le, miután az eseményen a visszahívásáról is szavaztak volna. Egy részvényesi előterjesztés alapján ugyanis bekerült a napirendi pontok közé, hogy Horváth Bélát, és Járai Zsigmondot is visszahívnák, utóbbit a részvényesek elutasítottak.

A tranzakcióval párhuzamosan Dr. Bayer József, a CIG felügyelőbizottságának tagja 1,5 millió darab törzsrészvényt vásárolt 210 forintos darabonkénti áron, azaz mintegy 315 millió forint fejében. Miután a két ügylet mennyiségileg stimmel, ezért vélhetően Horváth Bélától vásárolhatta a pakkot Dr. Bayer József. Ezen kívül a felügyelőbizottsági tag érdekeltségébe tartozó VINTON Vagyonkezelő Kft. tőzsdei ügylet keretében 500 ezer darab CIG törzsrészvényt vásárolt papíronként 250 forintért, ami megmagyarázza a tegnapi kiugró forgalmat a biztosító részvényeiben.

A tranzakciókat követően Dr. Bayer Zsolt tulajdonában 1,5 millió darab részvény található, míg az érdekeltségi körébe tartozó VINTON Vagyonkezelő Kft. mintegy 7,8 millió részvénnyel rendelkezik. A VINTON ezzel továbbra is a biztosító legnagyobb tulajdonosának számít közel 12,3 százalékos részesedésével, megelőzve Horváth Bélát, aki továbbra is meghatározó tulajdonosa maradt a CIG-nek.

Forrás: [origo]