Éjszaka razziáznak a revizorok

felsőoktatás, ösztöndíj, Erzsébetváros, szórakozóhely
Vágólapra másolva!
A NAV szerint a pultosok ritkán adnak nyugtát a vendégeknek, és sokszor nincsenek is bejelentve, ezért ellenőrzik az éjszakai szórakozóhelyeket.
Vágólapra másolva!

Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek, és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik - írja a Magyar Nemzet hétfői száma.

Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a lapnak elmondta: az esti órákban és a hétvégén a legrosszabb a helyzet, a szórakozóhelyek némelyikén a pultosok alig adnak nyugtát a vendégeknek, a felszolgálók, a csaposok nemegyszer bejelentés nélkül végzik tevékenységüket, és az is előfordult, hogy az egész éjszaka a pult mögött állók papíron csak négy órát dolgoznak, a taxisok több esetben elmulasztják kiállítani az adóügyi igazolást.

A hatóság emberei a tavaszi ellenőrzés-sorozatban a napközben dolgozókról sem feledkeznek meg, a revizorok áprilisban, májusban a tavaszi időszak gyakran felkeresett szolgáltatóit, üzleteit ellenőrzik alaposabban, így a nyári gumicserét futószalagon végző gumiszervizeket, autószerelő műhelyeket, az ültetendő virágokat, növényeket kínáló kertészeteket, boltokat - írja a Magyar Nemzet.