Pozitív jelentésre veszik a GE-t

Vágólapra másolva!
Az elemzői várakozásokkal összhangban lévő első negyedéves profitról számolt be a General Electric. A nagyobb árbevételnek köszönhetően azonban 2,3 százalékos emelkdéssel reagált a GE részvénye a beszámolóra a nyitás előtti kereskedés során.
Vágólapra másolva!

Az elemzői előrejelzéseknek megfelelő első negyedéves nyereségről számolt be piacnyitás előtti gyorsjelentésében a General Electric. Bár a részvényenkénti 39 centes profit túlszárnyalja a 35 centes várakozást, ezt azonban érdemes megtisztítani a februárban értékesített NBC Universal csomag bevételétől, így 35 centes eredmény adódik.

Árbevétel terén viszont már ténylegesen is túlteljesített az amerikai vállalat. A 34,6 milliárd dolláros elemzői várakozással szemben 35 milliárd dolláros értékesítési adattal állt elő a GE. A piacok a vezérigazgató elmondása szerint vegyesen teljesítettek, az üzeltet elsősorban Amerikai és a fejlődő régiók húzták. Európával kapcsolatban továbbra is szkeptikus a cég, itt a gazdasági helyzett további romlására számítanak.

Jól alakultak az időszak során az eszközmegrendelések, melyek terén 10 százalékos növekedést mutatott fel a cég. A húzóerő elsősorban az olaj- és gázipar (+24%), illetve a légiipar (+47%) volt. Előbbi terén tovább kívánja növelni kitettségét, amit jól bizonyít, hogy nemrégiben jelentette be a Lufkin Industries olajipari beszállítót.

A befektetők összességében pozitívan értékelték a jelentést, aminek köszönhetően 2,4 százalékos pluszban található a GE árfolyama a nyitás előtti kereskedésben. 2013-ban eddig 8 százalékot emelkedett a részvény, ami csaknem egybevág az S&P 8,1 százalékos bővülésével.

A General Electric árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]