NMHH: A Vodafone félreérti a helyzetet, vagy téved

Vágólapra másolva!
Az NMHH sajnálattal értesült arról, hogy a mobilcég várhatóan beperli. Szerintük a cég félreértés vagy tévedés áldozata.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) sajnálattal értesült egyes lapokból arról, hogy a Vodafone állítólag be kívánná perelni a hatóságot - közölte a szervezet. Amint azt többek között az [origo] írta csütörtökön, a mobiltársaság úgy látja, hogy nem érvényesül vele szemben az egyenlő elbánás elve.

Ezt arra alapozza, hogy két versenytársa 2008-ban megkapta a lehetőséget, hogy egyes frekvenciaengedélyeit meghosszabbítsa, ám a Vodafone-nak ez most nem jár automatikusan. A cég szerint ez szerződésszegés, és ha az NMHH nem változtat az álláspontján, akkor perre megy.

Az NMHH úgy fogalmaz, bízik abban, hogy a témában megjelent cikkeknek a Vodafone tényleges szándékait illető egyes állításai félreértésen vagy tévedésen alapulnak, és nem a cég véglegesen kialakított hivatalos álláspontját tükrözik.

A vita tárgyát képező frekvenciák a Vodafone számára gyakorlatilag életbevágóan fontosak. Ha nem tudja elérni a használati jog meghosszabbítását, akkor olyan versenyhátrányba kerül, amely üzleti szempontból ellehetetlenítheti a működését.