50 millióból őriztek meg 106 békési munkahelyet

Vágólapra másolva!
Békés megyében tizenhét kis- és középvállalkozás nyert támogatást száz munkahely megőrzésére a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból a megye számára 2013-ban rendelkezésre álló 330 millió forint keretösszegéből - közölte a helyi munkaügyi központ.
Vágólapra másolva!

A tizenhét munkáltató 50,5 millió forint támogatásban részesült 106 ember továbbfoglalkoztatásához, átlagosan 5,2 hónapra.

A nyertes pályázóknak meg kell őrizniük a statisztikai létszámot a támogatás folyósítási ideje és a továbbfoglalkoztatási kötelezettség alatt. A nyertes vállalkozások döntően építőipari, sütőipari, kereskedelmi tevékenységgel foglalkoznak, valamint vendéglátással.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az idén is központi programot hirdetett a Nemzeti Foglalkoztatási Alap (NFA) foglalkoztatási alap részének 2013. évi központi kerete terhére. A rendelkezésre álló 500 millió forintból a megyék 2013. július 31-ig kiegészítő forrást kérhetnek meglévő munkahelyek megőrzésére és a foglalkoztatási szerkezet átalakításának elősegítésére.

A megyei munkaügyi központ 2013-ban százmilliós nagyságrendű többletforrást nyert a Békés megye foglalkoztatásában meghatározó ipari és élelmiszer-ipari nagyvállalkozások részére az NFA központi keretéből.