Vártnál jobb eredmény a Morgan Stanleynél

Vágólapra másolva!
Összességében a vártnál jobb számokat tett közzé a Morgan Stanley. Az egy részvényre jutó eredmény 61 cent lett, ami csaknem 9 százalékkal magasabb az elemzők által várt 56 centes értéknél. Ugyanakkor a részvénykereskedési üzletág eredményei csaknem 30 százalékkal múlták felül az egy évvel ezelőtti értéket, azonban mégis elmaradtak az elemzői várakozásoktól.
Vágólapra másolva!

A Morgan Stanley összességében az elemzői várakozásoknál jobb eredményekről számolt be első negyedéves gyorsjelentésében. A cég első negyedéves egy részvényre jutó eredménye (EPS) 61 cent lett, míg az elemzők 56 centet valószínűsítettek.

Forrás: [origo]

A bank intézményi ügyfelekhez kapcsolódó értékpapír üzletágának bevételei 4,1 milliárd dollárra emelkedtek 30 százalékkal meghaladva a 2012-es első negyedéves számokat, azonban kicsivel mégis elmaradva az elemzői várakozásoktól. Míg a globális vagyonkezelési üzletág nettó árbevétele 5,4 százalékkal nőtt 3,47 milliárd dollárra. Ezen üzletág eredményhányada pedig 17 százalékra emelkedett, az egy évvel korábbi 11 százalékhoz képest.

Forrás: [origo]

Az erős részvénypiaci teljesítmény mindenképpen segíti a vagyonkezelési üzletágat, és jelenleg éppen olyan időszakban vagyunk, amikor a részvény- és pénzpiacok jól szerepelnek, nyilatkozta a Bloombergnek az Edward Jones & Co. elemzője.

A cég a múlt hónapban kapta meg a Fed jóváhagyását a korábban a Citigrouppal együtt alapított brókercégnek a teljes megvásárlásával kapcsolatban. A Morgan Stanley még januárban jelentette be, hogy 4,7 milliárd dollárt fizetne a brókercég Citigroup tulajdonában lévő részéért.

A bankház még januárban egyezett meg a Credit Suisse-szel a brit, az olasz és a dubai vagyonkezelő üzletág eladásáról, ami összesen 13 milliárd dollár értékű eszközállományt érint.

Ezek a lépések is részei James Gorman vezérigazgató konszolidációs törekvéseinek, aki a következő két évben 1,6 milliárd dollárral szeretné csökkenteni a kiadásokat. A Morgan januárban 1 700 embert küldött el, valamint bejelentette, hogy több országból, köztük például Oroszországból is kivonul, hogy jobban tudjon fókuszálni az olyan regionális központokra, mint például London vagy Hong Kong.

A Morgan Stanley árfolyama a vártnál jobb nettó eredmény ellenére nem mutat túl nagy elmozdulást, 0,2 százalékkal emelkedik piacnyitás előtt.

A Morgan Stanley árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]