Szabadulni kell a forinttól a bankóriás szerint

Vágólapra másolva!
A Goldman Sachs szerint rövid időn belül a 310-es szintig fog gyengülni a forint az euróval szemben, ezért a bank vételi pozíciók nyitását javasolja a devizapár esetében.
Vágólapra másolva!

A forint eladását javasolja az euró ellenében a Goldman Sachs, aki 310-es euró/forint árfolyamot vár rövid időn belül. A befektetési bank többek között arra számít, hogy az MNB további monetáris lazító programokat fog bevezetni, ami a hazai fizetőeszköz gyengülésével járhat együtt. Ezen kívül a GS szerint a magyar kormány és vele együtt a jegybank sem tűnik elkötelezettnek a forint erősítése mellett, és láthatóan tolerálják az alacsonyabb forint árfolyamokat.

A magyar fizetőeszköz elmúlt napokban megfigyelt erősödése a bank szerint jó beszállókat biztosított a befektetők számára, akik ha meg akarják fogadni a Goldman Sachs tanácsát, sietniük kell, mert a forint ma újra gyengülni kezdett. Az euróval szembeni árfolyama már 298 fölött mozog, amiben Matolcsy György MTI-nek adott interjúja is szerepet játszhat. A jegybank elnöke úgy nyilatkozott, az MNB korlátozhatja a kéthetes kötvényekhez való hozzáférést a bankok számára, ami "kvázi" kamatvágással érne fel számukra. Ezt Rogán Antal is megerősítette ma, aki szerint a lépés csak az egyik módja lenne a jegybank veszteségeinek csökkentésére.

A Goldman Sachs javaslatára a forint nagyjából 50 filléres gyengüléssel reagált.

EURHUF árfolyama

Forrás: [origo]