Vágólapra másolva!
Dél-Korea gazdaságának példaképeként mutatta be Pak Gun Hje államfő Psy popénekest. Az énekes licencdíjat fizetett a legújabb klipjében látható tánc kitalálójának.
Vágólapra másolva!

Az elnök csütörtökön Szöulban politikusokkal tartott találkozóján a gyengülő dél-koreai gazdaság kreativitással való felélénkítéséért emelte fel a szavát. Pak szerint Psy nyilvánvalóvá tette, hogy nemcsak az ipari termékeknek, hanem a kreativitásnak is megvan a maga anyagi értéke. Az énekes a Gentleman című dalához készült videójában látható táncmozdulatokért licencdíjat fizetett.

A hét végén bemutatott klipben olyan koreográfia látható, amelyet először 2009-ben a Brown Eyed Girls nevű lánycsapat táncolt Abracadabra című dalához. A tánclépések lemásolásáért Psy ismeretlen összeget fizetett a koreográfusnak. "Mások kreativitása értékének ilyen elismerése nagyon példaértékű eset" - dicsérte a popsztárt Pak.

Nem mindenki kedveli az új videót. Egy nagy dél-koreai televíziós társaság például letiltotta a klipet, mivel ebben a rapper a köztulajdont rongálja. A fent megtekinthető videó kezdő képsoraiban egy parkolni tilos feliratú jelzőtáblát rúg félre az énekes. Az államilag finanszírozott KBS televízió csütörtöki közlése szerint a jelenet nem egyeztethető össze a csatorna normáival. Hasonló indokból korábban is száműztek már videókat a programról.

Psy új videója néhány nap alatt rekordot döntött. A YouTube internetes portálon szombati bemutatása óta már több mint 145 millió alkalommal nézték meg. Az eddigi rekordot a brit Susan Boyle I Dreamed A Dream című dala tartotta, amelyre 2009-ben egy hét alatt százmillióan kattintottak. Psy előző, Gangnam Style című zenei videója 1,5 milliárd kattintással minden idők legnézettebb YouTube-videójává vált.