Maradhat a CIG Pannóniánál Járai

Vágólapra másolva!
A CIG Pannónia közgyűlése elutasította a Járai Zsigmond visszahívására irányuló javaslatot, így a felügyelőbizottság elnöke továbbra is a posztján maradhat - számolt be a biztosítótársaság a BÉT honlapján.
Vágólapra másolva!

Megtartotta éves rendes közgyűlését a CIG Pannónia, melyen többek között olyan határozatot fogadtak el a részvényesek, hogy a 2012-es üzleti évre a cég nem fizet osztalékot. Egyébiránt osztalékfizetésre addig nem is nagyon lesz mód, amíg a társaság nem termel nyereséget, és akkor is először majd a kamatozó részvények tulajdonosainak kell először kifizetni az addig felhalmozott kamatokat.

Horváth Béla, a társaság tegnap leköszönő igazgatósági elnöke korábban többször is elmondta, hogy hosszú távon szeretnék, ha egy stabil osztalékfizető céggé válna a CIG Pannónia, de ehhez első lépésként a nyereséges működési küszöböt kell elérniük. A jelenlegi tervek szerint 2014-ben már éves szinten is pozitív lehet a társaság nyeresége azt követően, hogy a tavalyi év negyedik negyedévében elérte az első pozitív negyedéves eredményét a biztosító.

A részvényesek továbbá elutasították Járai Zsigmond a társaság felügyelőbizottságából történő visszahívására irányuló javaslatot, így a felügyelőbizottság elnöke továbbra is a posztján maradhat

Ezen kívül a Közgyűlés elfogadta a társaság 2012-es éves beszámolóját, üzleti jelentését, konszoldiált pénzügyi kimutatását és konszolidált üzleti jelentését. Továbbá új igazgatósági tagokat is választottak Dr. Király Mária, Dr. Mikó Gyula és Horváth Gergely Domokos személyében. Ezen túl felügyelőbizottsági taggá választották dr. Bogdánffy Pétert.

Mint beszámoltunk róla, tegnap azelőtt mondott le Horváth Béla, a vállalat igazgatóságának elnöke, mielőtt a részvényesek szavaztak volna az ő, illetve Járai Zsigmond visszahívásáról.

A CIG Pannónia részvényei délután 1,3 százalékos pluszban forognak.

CIG Pannónia árfolyama

Forrás: [origo]