Rekord mélységben a német hozamok

Vágólapra másolva!
Rekord alacsony 1,28 százalékos hozammal keltek el ma a 10 éves német államkötvények, az aukció keretében 3,35 milliárd euró értékben adott el papírokat Németország.A délelőtt folyamán a DAX pillanatok alatt nagyobbat esett és járt már 2 százalék feletti mínuszban is, amit az európai országok, köztük Németország leminősítésével kapcsolatos pletykák okozhattak. Ennek ellentmondani látszik a mindenkori legalacsonyabb szintre csökkenő állampapír hozam.
Vágólapra másolva!

Rekord alacsony 1,28 százalékos hozamot ütött meg a 10 éves német államkötvény. A német állam 3,35 milliárd euró értékben adott el kötvényeket.

A befektetők jóval nagyobb 5,23 milliárd euró értékben is vásároltak volna a papírokból, míg előzetesen maximum 4 milliárd eurót szándékoztak bevonni.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A kötvényaukció talán cáfolhatja a korábban délelőtt megjelenő olyan pletykákat, hogy akár Németországot is leminősíthetik, hiszen nem valószínű, hogy akkor ilyen mennyiségben vásárolták volna a német államkötvényeket. A Reuters által megkérdezett kereskedők az esetleges leminősítés mellett még egy lehetséges hibás megbízással és a kiújuló közel-keleti feszültségekkel is próbálták magyarázni a percek alatt bekövetkezett esést.

A DAX értéke (pontban)

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ugyanakkor 2011 augusztusában amikor az Egyesült Államokat minősítette le az S&P, a részvénypiacokon óriási eladási hullám söpört végig 20-30 százalékos zuhanást idézve elő, viszont az amerikai államkötvények hozamai tovább csökkentek.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]