Csalódást okozott a Bank of America

Vágólapra másolva!
Az elemzői várakozásoknál alacsonyabb profitot ért el a Bank of America az első negyedévben. Bár a bevételek még pozitív meglepetést okoztak, a jelzáloghitelezés területén mutatkozó lassabb növekedés az alsóbb sorokon fékezte a profit növekedését, nem is sikerült ott hozni a prognózist. A publikált számok hatására csalódottság lett úrrá a befektetőkön, a részvények árfolyama 3 százalék feletti csökkenéssel nyithat.
Vágólapra másolva!

A bevételek tekintetében sikerült felülmúlnia az elemzők várakozásait a Bank of Americának, azonban a profitsoron már nem sikerült ugyanezt a bravúrt hoznia a banknak. Részvényenként mindenesetre 20 centes nyereséget így is sikerült elérnie a vállalatnak, ami azért a tavalyi hasonló időszaki 3 centhez képest nagy növekedésnek felel meg.

A profit nagy felfutásában szerepet játszott (ahogy az eddig már jelentő bankoknál is), hogy a negyedév során a BofA kevesebb céltartalékot képzett a késedelmes hiteleire, miközben a bázisidőszaki érték is igen nyomott volt a bank bizonyos kötelezettségeinek átértékeléséből fakadó egyszeri költségtételek miatt. A brókeri tevékenység szintén kedvezően járult hozzá az eredményhez, ahogy az emelkedő befektetési banki díjbevételek is. A bank eredményeire viszont kedvezőtlenül hatott, hogy a jelzáloghitelezés területén alacsonyabb profitra tettek szert, miközben a kötvényértékesítések terén is negatív irányú folyamatok mutatkoztak.

A vezérigazgató szavai szerint a negyedévben számos előrelépés mutatkozott, köztük például a nem kamatjellegű kiadások 1 milliárd dolláros csökkenése. A befektetők ennek ellenére is inkább a várttól elmaradó profitra fókuszálnak, ami miatt 3 százalék feletti eséssel kezdheti majd a napot a bank részvénye.

A Bank of America árfolyama (dollár)