Osztrákok törnének be a Bricostore helyére

Vágólapra másolva!
Tovább terjeszkedne Magyarországon az osztrák 3e barkács- és szerszám-szakkereskedés, amelynek jelenleg 25 tagvállalata van a magyar piacon - közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

Günther Pacher, a 3e Handels- und Dienstleistungs AG vezérigazgatója úgy véli, hogy a francia barkácsáruházlánc, a Bricostore tavalyi kivonulása, valamint a piacon jelen lévő többi nagy áruházlánc zsugorodása kiváló lehetőséget kínál a kisebb szakkereskedéseknek piaci részesedés szerzésére és a szabaddá váló forgalmi potenciál kihasználására.

A 3e csoport ehhez kínál támogatást a társuláshoz csatlakozó vállalkozásoknak. A Let's do it nevű franchise üzleti koncepciójának átadásával a beszerzés és készletgazdálkodás mellett a reklám, az internet jelenlét vagy az informatika területén is segíti a partnereit. A csoportnak vannak olyan tagvállalatai is, amelyek csak a társulás beszerzési előnyeit használják ki, de nem az egész üzleti koncepciót veszik át. A 3e-csoport 25 magyarországi tagvállalata közül jelenleg 10 működik a Let's do it koncepció szerint.

A cégvezető a professzionális szaktanácsadást tartja a szakkereskedés legnagyobb versenyelőnyének. Tapasztalata szerint a nagy barkácsáruházláncok egyebek közt a személyzet létszámának csökkentésével faragnak a költségeiken, és ez éppen a szaktanácsadás és a szolgáltatások minőségének szűküléséhez vezet.