Nem fogy elég jól a luxus bőrtáska

Vágólapra másolva!
Vegyes árbevételszámokat tett közzé hétfőn a világ legnagyobb luxusipari cége, az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. A társaság legfőbb bevételi egységénél, a divatcikkek és bőráruk eladásából származó árbevétel alakulása elmaradt a várttól, amiben a nehéz európai gazdasági környezet játszhatott szerepet. A társaság negyedévét az ázsiai kereslet erőteljes növekedése segítette, így végül a csoport egészének árbevétele a vártnak megfelelően alakult.
Vágólapra másolva!

A Louis Vuitton közlése szerint a cégcsoport árbevétele a várakozásokkal megegyezően alakult, vagyis az év első három hónapjában a társaság 6 százalékkal, 6,95 milliárd euróra tudta növelni árbevételét. Ugyanakkor a devizamozgások kiszűrésével 7 százlaékos volt a növekedés.

A vállalat Sephora kozmetikai láncánál és DFS utazási egységénél 17 százalékos volt a forgalom növekedése éves alapon, köszönhetően az ázsiai turizmus felől érkező nagyobb keresletnek. A két üzletágnál "csupán" 12, illetve 15 százalékos növekedésre számítottak a szakértők. A csoport "zászlóshajójának" tekintett divatcikkek és bőráruk eladásából származó bevétel viszont csak 3 százalékos bővülést mutatott egy év alatt a várt 5 százalék helyett. Ez 2009 óta a legalacsonyabb bővülési ütemnek felelt meg.

Forrás: [origo]

A Louis Vuitton még így is jobban teljesített, mint a nagy rivális Prada, aki a forgalom stagnálásáról számolt be ebben a hónapban. A Pradánál az átlagosnál hidegebb időjárással, az európai gazdasági válsággal, és az észak-koreai feszültségekkel magyarázták a rosszabb eredményeket.

Az LVMH piaczárás utáni közleménye szerint a vállalat továbbra is bizonytalan európai gazdasági környezetre számít, és változatlanul a Louis Vuitton márkanév fejlesztésére fogja a legnagyobb energiákat fordítani, szoros figyelemmel követve a költségeik alakulását.

A felemás gyorsjelentésre 0,3 százalékot erősödtek tegnap a Louis Vuitton részvényei, melyek ma 2,6 százalékot gyengültek már az európai részvénypiacokon uralkodó borongósabb hangulat következtében.

Louis Vuitton árfolyama (Párizs)

Forrás: [origo]