Vágólapra másolva!
A vártnál jobb első negyedéves számokat tett közzé a Coca-Cola. Az árbevétel 11 milliárd dollár lett, míg az elemzői várakozások 10,9 milliárd dollárt valószínűsítettek. Az egy részvényre jutó eredmény (EPS) 46 cent lett a várt 44 centtel szemben. A részvény a piacnyitás előtti kereskedésben 3 százalékkal ugrott a jó eredmények hatására.
Vágólapra másolva!

Az elemzői várakozásoknál jobb számokat tett közzé a Coca-Cola elsőnegyedéves gyorsjelentésében. Az egy részvényre jutó eredmény (EPS) 4,5 százalékkal múlta felül a szakértők várakozását. A vállalat 11,04 milliárd dollár nettó árbevételt ért el, míg az elemzői konszenzus 10,9 milliárdot valószínűsített.

Ugyanakkor a 2012 első negyedéves számokhoz képest 1 százalékkal alacsonyabb lett az árbevétel, a nettó profit pedig 15 százalékkal esett 1,75 milliárd dollárra.

Forrás: [origo]

Az eredményeket leginkább a közép- és dél-amerikai régió segítette, mindenek előtt a mexikói és a brazil piac jó teljesítménye. A teljes Latin-Amerikai régió eladásai 4 százalékkal emelkedtek az első negyedévben.

Forrás: [origo]

Latin-Amerika a továbbiakban is komoly bővülést produkálhat, nagyban hozzájárulva ezáltal az amerikai üdítőgyártó bevétel és profit növekedéséhez, nyilatkozta Mark Swartzberg a Stifel Financial New York-i elemzője a Bloombergnek. Swartzberg a Coca-Cola részvényeit egyébként továbbra is tartásra javasolja.

A vállalat idén egy fülöp-szigeteki palackozó vállalatot is szeretne megvásárolni, és még függőben van egy brazil palackozó üzem megvétele is, ezeknek akár 3 százalékos pozitív hatása is lehet a 2013-as bevételekre. Ugyanakkor a kedvezőtlen deviza árfolyamváltozások az idei második negyedévben 3 százalékkal csökkenthetik a működési eredményt.

A Coca-Cola részvényei 3 százalékkal ugrottak meg a piacnyitás előtti kereskedésben a vártnál jobb eredméyekre, így a részvény 41,30 dolláron nyithat, korrigálva ezzel a tegnapi 2,4 százalékos zuhanását.

A Coca-Cola árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]