Vágólapra másolva!
Elfogyott a lendület az ázsiai piacokon, a főbb indexek a negatív tartományban zártak. A japán tőzsde szintén visszaesést mutatott, valamint a jen gyengülése is átmenetileg megállt.Kitartottak az amerikai piacok a nap elején mutatott jó teljesítmény mellett, 0,1-0,4 százalékos pluszokat értek el, annak ellenére, hogy az IMF szerint idén kevésbé tud bővülni az amerikai gazdaság, mint az korábban várták.Az európai piacok vélhetően 0,4-0,6 százalékos mínuszokkal nyithatnak a határidős indexek alapján.
Vágólapra másolva!

Lendületet veszített Ázsia

Az ausztrál piacot leszámítva a medvék uralták a mai kereskedést Ázsiában, a dél-koreai KOSPI 1,31 százalékot esett vissza, de az utóbbi hetek nagy vágtája után a japán Nikkei is megtorpant, 0,4 százalékos visszaesést produkált.

Forrás: [origo]

A japán piacon vélhetően kisebb korrekció következett be, melyet a pénzügyi cégek, valamint a tegnapi autó-visszahívással érintett cégek gyengélkedése is erősíthetett.

A Nikkei árfolyama

Forrás: [origo]

Rendkívül gyenge lett az első negyedéves szingapúri GDP. Az elemzők 1,7 százalékos növekedést vártak, miközben a tényleges adat 1,4 százalékos visszaesést mutatott az előző negyedévhez képest.

Ugyan ma is megközelítette a 100-as szintet az USDJPY árfolyam, de most sem sikerült a lélektani szinten átjutni, a jen viszont így is 4 éves mélypont közelében jár a dollárral szemben.

Az USDJPY árfolyama

Forrás: [origo]

Maradt még erő az amerikai piacokban

Bár kimagasló növekedést nem tudtak produkálni az amerikai piacok, 0,1-0,4 százalékos pluszt még így is sikerült elérni, leginkább a Dow, és az S&P 500 teljesített jól, az európai teljesítménytől valamelyest elmaradva.

Forrás: [origo]

Az S&P 500 szektorai közül a technológiai cégek nem tudtak jól teljesíteni, bár ebben a BlackBerry, vagy akár a Microsoft gyengélkedésének is jelentős szerepe volt. Felülteljesítettek viszont a távközlési, egészségügyi, valamint a ciklikus fogyasztási javakat gyártó cégek, átlagosan 1 százalékos emelkedéseket produkáltak.

Forrás: [origo]

Az IMF visszavágta a 2013-as évre vonatkozó amerikai GDP növekedési prognózisát, melynek oka a kormány fiskális kiadásainak csökkentése. A Valutaalap így a korábbi 2 százalék helyett már csak 1,7 százalékos GDP bővülést vár.

Kimondottan gyengék voltak a számítógépgyártók tegnap, a Hewlett-Packard 7 százalékos mínuszt hozott össze, mivel az IDC adatai szerint az első negyedévben összeomlott a számítógépek értékesítése. A Windows operációs rendszerek készítője, a Microsoft 5 százalékot veszített az értékéből, hiszen a csökkenő PC értékesítés miatt a termékei iránt is gyengébb lehet a kereslet.

Az elmúlt három hónap során a Netflix ügyfelei 4 milliárd órát töltöttek filmek nézésével, a cég szolgáltatásának használatával, jelentette be a vállalat vezérigazgatója. A Netflix tegnap 4,2 százalékos emelkedést hozott össze.

A Netflix árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]