A lengyelekkel tárgyal a magyar tőzsde tulajdonosa

Vágólapra másolva!
Közleményben erősítette meg a bécsi és a varsói tőzsde a folyamatban levő előzetes tárgyalásokat a kettejük közötti kapcsolatok szorosabbra fűzéséről. A napokban az összeolvadással kapcsolatos találgatások jelentek meg a sajtóban, azonban a tárgyalások jelenlegi fázisában még több más stratégiai opciót is vizsgálnak a felek.
Vágólapra másolva!

Szűkszavú közleményben erősítette meg a bécsi és a varsói tőzsde, hogy tárgyalásokat folytatnak a kapcsolatok szorosabbra fűzéséről. Az egyeztetések jelenlegi fázisában még számos stratégiai opció az asztalon hever, így egyelőre nem biztos, hogy a sajtóban a napokban megjelent összeolvadás irányába mozdulnak majd a felek.

A régió két legmeghatározóbb tőzsdéjének számít a bécsi és a varsói, melyek egyesülésével vitathatatlanul a régió meghatározó méretű börzéje jöhetne létre. Az elmúlt években a régiós vezető szerep megszerzésére törekvő osztrák tőzsde a prágai és szlovén mellett a magyart is bekebelezte, és a csoport vezérigazgatója az Investor.hu-nak a napokban azt nyilatkozta, hogy nyitottak az együttműködésre más régiós tőzsdékkel.

A CEE Stock Exchange csoport már 2012 márciusában jelezte, hogy nyitottak a varsói tőzsdével való egyesülésre. A Warsaw Stock Exchange Közép-Európa legnagyobb börzéje, melynek tőzsdei értéke 1,62 milliárd zloty. A piacra jelenleg 438 vállalat van bevezetve, amiknek a teljes kapitalizációja 700 milliárd zlotyra rúg. A CEE Stock Exchange-ben lévő tőzsdék, tehát az osztrák, a szlovén, a prágai és a budapesti piacok teljes piaci kapitalizációja 514 milliárd zloty körül van.