Vágólapra másolva!
Ismét a Nikkei volt az ázsiai piacok legjobban teljesítő indexe, 1,96 százalékos emelkedésével folyatja az elmúlt hónapokban látott nagy ralit. Eközben a koreai jegybank nem változtatott az alapkamat mértékén, melyel sikerült meglepnie az elemzőket is.Amerikában új csúcson zárt az S&P 500 index, valamint mindenkori maximumát is sikerült meghaladnia. Az USA-ban szintén kiváló volt a hangulat, mely főleg az Európában uralkodó hurráoptimizmusnak volt köszönhető.Európában a határidős indexe alapján vélhetően a tegnapi zártóértékek közelében történő nyitás lehet, illetve enyhe 0,1 százalékos mínuszok is elképzelhetőek.
Vágólapra másolva!

Ismét a Nikkei vezeti a sort

Jól teljesítettek az ázsai piacok, a kínai tőzsdét leszámítva mindehol növekedések voltak, a japán Nikkei pedig 1,96 százalékos pluszt hozott ma össze. A hongkongi és az ausztrál tőzsde is jó formában volt, bár a növekedések valamelyest elmaradtak az európai és amerikai piacok eredményeitől.

Forrás: [origo]

2011 második negyedéve óta a legnagyobb ütemben emelkedett a kínai devizatartalék nagysága, az első három hónapban 130 milliárd dollárral, 3,44 ezer milliárdra nőtt a szám. Ma jelent meg a márciusban kihelyezett új hitelek nagysága is Kínában, a várt 900 milliárd jüan helyett 1,06 ezer milliárddal bővültek a hitelek.

A Toyota 1,73, míg a Honda 1,14 millió autó visszahívását jelentette be világszerte légzsák problémák miatt.

Nem változtatta meg az alapkamatot a koreai jegybank a mai kamatdöntő ülésén, így a mérték továbbra is 2,75 százalék. Az elemzők 11-9 arányban számítottak a kamatvágásra, továbbá a jegybank a 2013-as növekedési prognózist 2,8 százalékról 2,6 százalékra vágta vissza.

A várt 7500 fő helyett 36 100 fővel csökkent Ausztráliában a dolgozók száma, ami csalódást keltő adat lehet. Az ausztrál dollár az adat után gyengülni kezdett a főbb devizákkal szemben.

Folytatja gyengélkedését a jen a dollárral szemben, a jegyzések a kora reggeli órákban mára 99,7-es szintet is elérték, vagyis egyre közelebb van a 100 dolláros lélektani határ.

Az USDJPY árfolyama

Forrás: [origo]

Új történelmi csúcson az S&P 500

Kiválóan teljesítettek tegnap az amerikai piacok, a főbb indexek 1 százalék, vagy annál nagyobb emelkedéseket produkáltak. Legnagyobban a Russell 2000 és a Nasdaq ment, melyek közel 2 százalékkal nagyobb értéken fejezték be a kereskedést.

Forrás: [origo]

Az S&P 500 tíz szektorából mindenhol növekedés mutatkozott tegnap, még a leggyengébb energiaszektor képviselői is 0,5 százalékkal tudták növelni értéküket. Kiemelkedő volt viszont a technológiai és az egészségügyi cégek teljesítménye, itt már a 2 százalékot közelítette a szárnyalás mértéke.

Forrás: [origo]

1587,73 pontos értékével új csúcson zárt az 500 legnagyobb amerikai vállalatot tömörítő S&P 500 index. Bár több éves történelmi csúcsot már a korábbi hetekben sikerült elérnie az árfolyamnak, a mindenkori napi maximumot tegnap döntötte meg az S&P 500, több mint 5 éves értéket megdöntve ezzel.

Az S&P 500 árfolyama

Forrás: [origo]

Márciusban 13 százalékot zuhant a Yum! Brands értékesítése Kínában. A KFC és a Pizza Hut tulajdonosa a legalább egy éve nyitva lévő üzletek esetében ért el ekkora visszaesést, az elemzők viszont csak 10 százalékos csökkenésre számítottak. A visszaesésben a madárinfluenza járvány is közrejátszott.

A DeutscheTelekom módosított a MetroPCS-re vonatkozó felvásárlási ajánlatán, ami után az előbbi cég a T-Mobile USA-vel olvadna össze. Több MetroPCS részvényes, köztük a legnagyobb tulajdonos John Paulson is elégedetlenségét fejezte ki a tranzakció miatt, mivel alaposan megnőtt volna a vállalat eladósodottsága. Az új ajánlat szerint 11,2 milliárd dollárra csökken hitelek nagysága, ráadásul 12-ről 18 hónapra növelték azt az időszakot, amikor nem adhat el részvényeket a piacon a Deutsche Telekom. A bejelentés hatására a MetroPCS 1,6 százalékot emelkedett.

5,4 százalékkal több földgázt hozott a felszínre a Chevron az év első két hónapjában, az előző év azonos időszakához képest. 2012 azonos időszakához viszonyítva 39 százalékkal magasabb földgázár is támogatta kitermelés növekedését. 11 ezer hordó kőolajegyenértékessel csökkent a Chevron teljesítménye, főként fenntartási munkálatok miatt.