Vágólapra másolva!
Európai viszonylatban is jól tartja magát a BUX, 0,4 százalékos emelkedése egyáltalán nem tekinthető alulteljesítésnek, bár a régiós társak iramát egyelőre képtelen tartani. A euró továbbra is 297 közelében hullámzik.Jól teljesítenek az európai tőzsdék is, bár a tegnapihoz hasonló szárnyalásnak egyelőre nem mutatkoznak különösebb jelei, így is stabil pluszok születtek a nap első felében.A határidős indexek szerint minimális emelkedéssel nyithatnak az amerikai piacok.
Vágólapra másolva!

Még kitart a BUX lendülete

Bár ezúttal sem a BUX érkezett első helyen fél távnál, a lemaradás közel sem annyira jelentős, mint tegnap volt. A 0,4 százalékos emelkedés pedig nem számít rossznak európai viszonylatban sem, igaz a cseh és lengyel tőzsde emelkedését nem tudja megközelíteni a magyar parkett, valamint a forgalom is 2,3 milliárddal meglehetősen alacsonynak számít.

Forrás: [origo]

A főbb hazai papírok közül az Egis és a Mol emelkedése hajtja a magyar tőzsdét, míg a napokban nagyot menetelő OTP elfáradni látszik, és tegnapi záróértéke közelében stagnál. Az Egis emelkedése a napi átlagos forgalom háromszorosa mellett zajlik, melyet főleg intézményi átkötések jellemeztek.

Forrás: [origo]

A mai kötvényaukción az ÁKK a 12 hónapos diszkontkincstárjegyekből 50 milliárd forint értékben adott el, 1,74-szeres lefedettség mellett. Az átlagos kamatszint a jelentősen visszaesett, 4,16 százalékos lett.

Forrás: [origo]

Továbbra is a 297-es szint közelében mozog az euró árfolyama, ami a reggeli kisebb kilengést követően sem tudott tartósan kikerülni a zónából.

Az EUR/HUF árfolyama

Forrás: [origo]

Határozottan emelkednek az európai tőzsdék

A reggeli ide-oda imbolygás után határozottan az emelkedés mellett tették le voksukat a főbb nyugat-európai piacok, bár a pluszok mértéke még jócskán elmarad a tegnapi szárnyalástól. A nap első felében a holland, német, és francia piacok voltak a legjobbak, 0,5-0,6 százalékos emelkedést produkálva.

Forrás: [origo]

1,06 milliárd dollárért adja el az Axa amerikai egységének egy részét a Protective Life Corp-nak. Európa második legnagyobb biztosítója főként Ázsia és a feltörekvő piacok felé próbál terjeszkedni.

Összes lengyel egységét el kívánja adni a skandináv Nordea Bank, a potenciális vevőjelöltek között a két legnagyobb lengyel bank, PKO és a Pekao neve is felmerült.

A RaiffeisenBank az organikus növekedést részesíti előnyben, és nem tervez felvásárlást Oroszországban az osztrák pénzintézet - mondta el a tegnapi elemzői konferencián Herbert Stepic , a bank vezérigazgatója.

3 százalékot emelkedett az angol Marks & Spencer árfolyama, miután a cég közzé tette első negyedéves értékesítési adatait. Az árbevétel 0,6 százalékkal emelkedett, és bár a hagyományos ruházati üzletág bevételei továbbra is komoly visszaesést mutatnak, az elemzői konszenzust így is sikerült bőven meghaladni.

A Marks & Spencer árfolyama (London)

Forrás: [origo]

A tegnapi záróértékük közelében nyithatnak az amerikai piacok a határidős indikációk alapján, az Európában mérséklődő tegnapi optimizmus tehát a tengerentúlon is visszább fogja a piacot.